Lifestyle > Mozaik

NOVIM ZAKONOM psima će biti ZABRANJENO da IZVIRUJU GLAVOM u toku vožnje

Predlogom zakona takođe se predviđa sačinjavanje javnog registra osuđenih zlostavljača životinja, ali sve ovo se odnosi na - Floridu

Izvor: K1info

22/02/2023 > 16:39

podeli vest:

NOVIM ZAKONOM psima će biti ZABRANJENO da IZVIRUJU GLAVOM u toku vožnje
Foto: Pixabay.com


Novi zakon na Floridi učinio bi nezakonitim da psi izviruju glavom kroz prozore automobila u toku vožnje.

Državna senatorka Loren Buk, demokrata koja predstavlja delove Južne Floride, predstavila je nacrt zakona o dobrobiti životinja.

Njime bi se zabranilo vlasniku psa da njegov ljubimac "izviruje glavom ili bilo kojim delom tela van prevoznog sredstva dok osoba upravlja motornim vozilom na javnom putu".

Ukoliko se zakon usvoji, psi takođe moraju biti vezani ili imati sigurnosni pojas za kućne ljubimce tokom vožnje u automobilu.

Nije neuobičajeno videti pse kako uživaju na vetru tokom vožnje, ali to predstavlja opasnost.

Foto: Pixabay.com

 

"Iako većina pasa voli da isturi glavu kroz otvoren prozor, vetar može ozbiljno da iritira sluzokožu, a tu je i opasnost od upadanja čestica u oči", kaže se u saopštenju organizacije Human Society. "Kućni ljubimci takođe mogu biti ozbiljno povređeni predmetima dok se voze."

Predlogom zakona SB932 zabranila bi se prodaja zečeva u martu i aprilu, a u planu je i sačinjavanje javne liste osuđenih zlostavljača životinja, ali i zabrana vlasnicima mačaka da uklanjaju nokte svojim kućnim ljubimcima.

 

Ostavite komentar