Lifestyle > Mozaik

Kolekcija na NEDELJI MODE u Londonu, koja zaslužuje NAJDUŽI APLAUZ

Dženkins, koji ima smanjenu pokretljivost, otkrila je prazninu na tržištu odeće još 2016. godine tokom boravka u bolnici

Izvor: K1info/Tanjug

19/02/2023 > 11:13

podeli vest:

Kolekcija na NEDELJI MODE u Londonu, koja zaslužuje NAJDUŽI APLAUZ
Foto: Instagram/victoriaannofficial


Modna dizajnerka Viktorija Dženkins predstavila je modernu i praktičnu odeću napravljenu za osobe sa invaliditetom na nedelji mode u Londonu pod nazivom "Neskriveno: Nova era u modi", u okviru kolekcije koja je namenjena da popuni prazninu na modnom tržištu.

- Neskriveno je adaptivna modna marka… prvenstveno ima za cilj inkluziju osoba sa invaliditetom u modu - rekla je Dženkins za Reuters.

Dženkins, koji ima smanjenu pokretljivost, otkrila je prazninu na tržištu odeće još 2016. godine tokom boravka u bolnici.

Iznenađena što samo nekoliko brendova, uključujući Tomi Hilfiger, nudi modu za sve, odlučila je da iskoristi svoje prethodno iskustvo kao tehnologa odeće da napravi sopstveni brend.

- Meni lično pomaže... ali takođe vidim kako utiče na ljude oko mene koji mogu da se oblače onako kako im je potrebno - kazala je ona.

Dženkins je demonstrirala kraljevsko plavu košulju sa drikerima koji se lako otvaraju i zatvaraju, za ljude koji su imali moždani udar pa ne mogu da se bore sa dugmadima.

- Ona, takođe, ima otvore niz ruku - rekla je ona i dodala da ljujdi koji se leče ne moraju da skidaju odeću.

- Reč je o dostojanstvu - istakla je Dženkins.

Njena kolekcija uključuje i košulje sa dužim delom na leđima za osobe u invalidskim kolicima kao i odela šivena po meri.

Ona se nada da će njena odeća u budućnosti postati još dostupnija.

- Raznolikost bez invaliditeta nije raznolikost… to je poslednji tabu. Ljudi se i dalje plaše reči I. Znate, invalid nije loša reč - rekla je ona.

 

Ostavite komentar