Lifestyle > Mozaik

Život JE JEDAN, a mi NAJVIŠE vremena TROŠIMO na ovo...

Evo u kojim aktivnostima nam prolazi život

Autor: K1 info/ edukacija.rs

16/02/2023 > 21:47

podeli vest:

Život JE JEDAN, a mi NAJVIŠE vremena TROŠIMO na ovo...
Foto: Pixabay.com


Američki naučnici sproveli su istraživanje, a rezultat su statistički podaci o vremenu koje provodimo obavljajući svakodnevne aktivnosti.

Zanimljivo je videti spisak aktivnosti na koje "potrošimo" život.

Prosečan čovek (koji živi 72 godine) provede skoro trećinu svog života spavajući, dok mu 14 godina života prođe na radnom mestu, što predstavlja skoro celu četvrtinu života.

U obavljanju lične higijene i u čišćenju, prosečna osoba provede i do sedam godina, a za ishranu potroši oko šest godina.

Pet godina je vreme koje čovek provede čekajući, dok uči i studira cele četiri godine.

U telefonskim razgovorima prosečnom čoveku prođu dve godine, a ispred malog ekrana i održavajući sastanke potroši i do tri godine.

Foto: Pixabay.com

 

- Ako ne želite da vam cela godina u životu prođe u traženju izgubljenih stvari, što je neki prosek, potrudite se da pamtite bolje, pa ćete onda možda moći više vremena da provedete u aktivnostima koje volite.

- Prema podacima do kojih su došli naučnici, ljudi do svoje 60. godine u kuhinji provedu i do pet godina, a između 3 i 4 godine provedu u saobraćaju.

- Osoba sa prosečnim životnim vekom od 72 godine u kupatilu, dok pegla veš i u šopingu potroši po pola godine, odnosno prosečno godinu i po dana zajedno za ove aktivnosti.

 

Ostavite komentar