Lifestyle > Mozaik

Beli zubi i blistava KUĆA. Za šta sve može da posluži PASTA ZA ZUBE

Pasta za zube može da vam bude saveznik u borbi protiv prljavštine i zameni klasična sredstva za čišćenje

Autor: K1 info/ zenasamja.me

21/01/2023 > 17:48

podeli vest:

Beli zubi i blistava KUĆA. Za šta sve može da posluži PASTA ZA ZUBE
Foto: Pixabay.com


I bez upotrebe agresivnih hemijskih sredstava za čišćenje, vaš dom može da blista.

Zahvaljujući kombinaciji blagog abrazivnog sredstva i antibakterijskih sastojaka, pasta za zube može da bude najbolji saveznik u borbi protiv nečistoće.

Površine od hroma

Slavine u vašem kupatilu i kuhinji zablistaće ako ih očistite sa malo paste za zube, a zatim izglancate mekom krpom dok ne dobiju savršen sjaj.

Sudovi od providne plastike

Ako ste plastične činije izgrebali nožem ili viljuškom, ogrebotine možete da ublažite tako što ćete oštećenu površinu ispolirati pastom za zube. Isto važi i za ogrebotine na CD-u ili DVD-u.

Foto: Pixabay.com

 
Srebro

Nanesite malo paste za zube na krpicu kojom ćete istrljati nakit od srebra, zatim ga isperite vodom i izglancajte suvom krpom. Ako se narukvica vašeg sata brzo prlja, možete da je očistite vlažnom vatom na koju ste stavili malo paste za zube.

Patike i cipele

Ako na belim patikama za tenis imate fleku od trave koju ne možete da skinete, na četkicu nanesite pastu za zube, istrljajte mrlju i isperite. Komadićem vate na koji ste stavili malo paste za zube lako ćete očistiti mrlje sa kožnih cipela.

Neprijatni mirisi

Posle seckanja luka, vaše ruke mogu neprijatno da mirišu. Istrljajte ih sa malo paste za zube, dobro isperite i miris će da nestane.

 

Ostavite komentar