Lifestyle > Mozaik

OVE 4 stvari NIKAKO ne bi trebalo da držimo ispod SUDOPERE

Snažna sredstva za čišćenje treba da stoje u podrumu ili nekom drugom mestu van domašaja dece i dalje od stvari koje svakodnevno koristimo

Autor: K1 info/ zena.blic.rs

05/09/2022 > 07:43

podeli vest:

OVE 4 stvari NIKAKO ne bi trebalo da držimo ispod SUDOPERE
Foto: Freepik.com


Ormarić ispod sudopere je kod mnogih jedan od naviše pretrpanih prostora za odlaganje.

Bilo bi dobro da tamo držite samo ono što se koristi u kuhinji, a izbacite sredstva za čišćenje WC-a, snažna sredstva za čišćenje, krpe za prašinu i slično.

Neotvorene kese za smeće i zalihe tableta za mašinu za pranje sudova ili deterdženata i stvari koje ne koristimo samo zatrpavaju koristan prostor ispod sudopere.

Šta ne treba skladištiti ispod sudopere

Opasne hemikalije

Snažna sredstva za čišćenje kao što je sona kiselina ili izbeljivač treba da stoje sigurno smeštena u podrumu ili nekom drugom mestu van domašaja dece, ali i dalje od drugih stvari koje svakodnevno koristimo.

Zapaljivi proizvodi

Razređivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uslovima spontano zapale.

To se najčešće dešava s nauljenim krpama posle korišćenja na primer za nanošenje laka za nameštaj.

Kuhinjski peškiri i papirne kese

Ti predmeti ne idu pod sudoperu, jer ih voda može uništiti pa ih bolje skladištite u nekom kuhinjskom ormariću.

Foto: Pixabay.com

 

Šta je dobro držati ​​ispod sudopere

Organizacijski kuhinjski pribor

Pribor koji se koristi za organizaciju kuhinju (fioka na izvlačenje, zatezna šipka, kukica, korpica) neophodan je za održavanje ormarića ispod sudopere urednim.

Upijajuća prostirka

Razmislite i o tome da na dno postavite prostirku koja može u slučaju curenja zadržati malo vode, to će zaštiti ormar i sprečiti pojavu buđi.

"Osnovna" sredstva za čišćenje

Neka sredstva bi uvek trebalo imati pri ruci - sirće za čišćenje, sredstva za sudove i kuhinjske površine. Mesto ispod sudopera prikladno je i za skladištenje sunđera, četki za čišćenje i pranje ali često ih menjajte jer su jedni od najzanemarenijih predmeta u domaćinstvima.

Foto: Pixabay.com

 

 

Ostavite komentar