Lifestyle > Mozaik

ULEPŠAJTE sebi JUTRO - 10 stvari koje možete da uradite ZA DOBAR POČETAK DANA

Ako se budite mrzovoljni i neraspoloženi – promenite jutarnju rutinu

Autor: K1 info/ mojabeba.rs

23/12/2022 > 07:00

podeli vest:

ULEPŠAJTE sebi JUTRO - 10 stvari koje možete da uradite ZA DOBAR POČETAK DANA
Foto: Freepik.com


Ukoliko ustanete na “levu nogu” to može da utiče na vaše raspoloženje i ponašanje do kraja dana.

Menjanje jutarnje rutine nekim od ovih predloga doprineće tome da se osećate svežije i opuštenije i uživate u danu koji je pred vama.

1. Probudite se na vreme

Većina nas čim čuje zvonjavu budilnika traži dugme za odlaganje buđenja. Pritiskanje tog "omiljenog“ dugmeta vam neće pomoći da se osećate više budnim za 10, 20 ili 30 minuta. Ono što će se zapravo desiti je da se kasno probudite i da morate da jurite na posao ili u školu, što i nije baš lep početak dana. Umesto toga, ustanite na vreme ili čak malo pre da biste mogli da se natenane spremite i opustite.

2. Pijte vodu

Posle ustajanja iz kreveta, prvu stvar koju treba da uradite jeste da popijete veliku čašu vode. To je tako jednostavno, ali većina nas previdi činjenicu da telu treba voda posle dugog noćnog spavanja. U stvari, najčešći razlog niskog nivoa energije je nekonzumiranje dovoljno vode. Ukoliko ne volite da pijete čistu vodu, iscedite u nju sveži limun.

3. Pustite svetlost

Jutarnje svetlo prirodno će vas probuditi i reći vam da je vreme da se pokrenete. Pokušajte da ne prekrivate prozore do kraja da bi jutarnje svetlo moglo da vas probudi.

4. Dobar doručak

Doručak je definitivno najvažniji obrok tokom dana. Istraživanja su pokazala da ćete, ukoliko dan započnete sa ukusnim i zdravim doručkom, praviti bolje i zdravije izbore i tokom dana. Ukoliko jedete nešto u čemu stvarno uživate bićete u pravom raspoloženju. Držite se obilja voća, ovsa ili jaja jer će oni biti najbolji izvori energije za vaš lep i uspešan dan.

5. Uživajte u nečem interesantnom

Izdvojte vreme da pročitate omiljene novine ili da pogledate jutarnje vesti. Ovo će vam pomoći da skrenete misli sa činjenice da ste umorni i da morate da idete da radite ceo dan.

Foto: Pixabay.com

 
6. Vežbajte

Jutarnje vežbanje pomaže pri podizanju metabolizma koji vam pomaže da potrošite kalorije tokom celog dana. Na taj način započinjete dan sa uspešnim poduhvatima. Ukoliko vreme dopusti, pokušajte da vežbate napolju kako biste imali još bolju fizičku aktivnost.

7. Malo pospremite

Da li vam je kuća u haosu od prošle noći? Malo je raspremite! Bolje je da ovo uradite ujutru nego da ceo dan razmišljate o tome da to treba da uradite kada se vratite iz škole ili sa posla, onda kada ste iscrpljeni. Rani jutarnji sati odlični su za malo raščišćavanje.

8. Pustite muziku dok se oblačite

Pustite vašu omiljenu muziku i slušajte je dok se spremate za početak radnog dana. Ukoliko ne možete da slušate muziku glasno jer drugi spavaju, stavite slušalice.

9. Izgledajte divno

Nije tajna da vas ljudi procenjuju po izgledu. Zbog ovoga, dobra je ideja da potrošite nekoliko dodatnih minuta kako biste izgledali najbolje što možete. Osećaćete se odlično tokom ostatka dana, a možda ćete dobiti i po koji kompliment koji će vam još dodatno poboljšati raspoloženje.

10. Odvojte vreme da stignete do posla

Napustite kuću na vreme. Bilo da se vozite na posao ili idete javnim prevozom, ne želite da budete pod stresom zbog jurnjave. Ovo je vreme kada se dešavaju nezgode ili prekoračenje brzine, a to može prouzrokovati veliku kaznu koja će vam uništiti dan. Odvojte dovoljno vremena da dođete do radnog mesta, napravite svoju rutu, pustite muziku i vozite sa otvorenim prozorom. Ukoliko idete javnim prevozom, hodajte lagano i uživajte u jutru, možda možete i da se zaustavite i popijete kafu u vašem omiljenom kafiću.

 

Ostavite komentar