Lifestyle > Hi-Tech

Testiranje granica: VEŠTAČKA INTELIGENCIJA napravila prvi kratki SCI-FI FILM o kontaku sa vanzemaljcima

U filmu "Last Stand", AI je napisala scenario, proizvela sve glasove i razradila celokupan koncept, a za režiju se pobrinuo Hašem Al-Gaili

Autor: K1info/atvbl.rs

20/05/2023 > 15:39

podeli vest:

Testiranje granica: VEŠTAČKA INTELIGENCIJA napravila prvi kratki SCI-FI FILM o kontaku sa vanzemaljcima
Foto: Youtube PrintScreen/Hashem AI-Ghaili


O veštačkoj inteligenciji (AI) i njenim mogućnostima govori se u čitavom svetu, a korisnici svakodnevno pronalaze nove načine kako da testiraju njene granice.

Nedavno je predstavljen prvi kratki AI film u režiji Hašema Al-Gailija, jemenskog biotehnologa, producenta, reditelja i stručnjaka za komunukacije.

U pitanju je film "Last Stand", koji je rađen u sklopu istraživanja mogućnosti i opcija koje nudi veštačka inteligencija, a reč je o kratkom sci-fi filmu koji obrađuje temu kontakta sa vanzemaljskom vrstom.

U filmu čiji je scenario napisala AI, proizvela sve glasove, razradila celokupan koncept filma, prikazan je trenutak kada planetu Zemlju odluče da posete vanzemaljci.

Oni se pojavljuju u četiri neobične letelice, oblika kakvi su se već viđali u filmovima na ovu temu, ali problem nastaje kada globalni lideri Zemlje ne mogu da se dogovore ko će prvi da uspostavi kontakt.

Rusija, Kina i Indija formiraju pakt i odlučuju da pokrenu svoju misiju i razviju svemirski brod kako bi prvi stupili u kontakt sa vanzemaljcima, što nailazi na žestoko neodobravanje SAD i predsednika Džoa Bajdena.

Film kulminira kada se dve zasebne letelice suoče pred vanzemaljskim brodom, i to jedna napravljena u saradnji Rusije, Kine i Indije i druga koju su napravile SAD sa saveznicima.

Šta se dalje dešava, pogledajte u filmu.

 

Ostavite komentar