Lifestyle > Gurmanlook

Recept MAMINIH KIFLICA koje se tope u ustima još niste probali! Kada ih probate - vratiće vas u detinjstvo

Ove kiflice imaju ukus detinjstva, a sa njima nema greške, cela porodica će uživati u ukusu

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

17/02/2024 > 15:12

podeli vest:

Recept MAMINIH KIFLICA koje se tope u ustima još niste probali! Kada ih probate - vratiće vas u detinjstvo
Foto: K1info


Kiflice su nezaobilazne na svakom slavlju. Postoji milion recepata, a mi smo ovoga puta naišli na onaj za najmekše. Mamine kiflice mekane kao pamuk, verujte ostaju sveže i mekane po dva, tri dana.

Recept za ovu fenomenalnu poslasticu otkrila nam je fud blogerka, Sanja Tubić, na mrežama poznata pod imenom sanja_homemade_cooking.   

Ona je, kao i većina nas, vikend provodi sa decom i trudi se da im ispunjava željice vezane za hranu. Kako kaže danas ih je obradovala ovim preukusnim domaćim kiflicama. 

- Dugo ih spremam po ovom receptu mada moram vam priznati da je mama recept odavno prepisala sa interneta pa ako neko prepozna svoj recept nek se javi da ispravimo i da se zahvalimo.Kiflice su savršene, jedan od najboljih recepata koje imam - iskreno kaže Sanja za k1info.rs. 

Potrebno:

  • 600 gr mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kvasac
  • 1 čaša pavlake
  • 200 ml mleka,
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 100 ml ulja
  • Za fil: 300 gr sira i 100 ml pavlake
  • Premaz:1 jaje i 1 kašika pavlake

Priprema:

  • Kvasac pomešati sa mlekom i šećerom, ostaviti da nadođe.
  • Dodati so, ulje, pavlaku i brašno pomešano sa praškom za pecivom.
  • Umesiti mekano, glatko testo.Ostaviti da naraste.
  • Nadišlo testo podeliti na dva dela, lopte.
  • Svaku rasklagijati u oblik kruga, iseći na 16 ili 8 delova.
  • Puniti nadevom.
  • Ređati u pleh na pek papir.
  • Premazati umućenim jajetom i pavlakom.
  • Posuti susamom.
  • Ostaviti još petnaestak minuta da narastu pa peći 20 min na 200C.

 

- Ovog puta ja sam pravila prazne kiflice, moja deca tako najviše vole. Vama prijatno i pišite u komnetarima kako vam se sviđa - za kraj kaže naša sagovornica Sanja. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar