Lifestyle > Gurmanlook

3 sjajna RECEPTA za zdrav RUČAK koji možete da ponesete na POSAO

Preukusni, hranljivi i - laki za pripremu

Izvor: K1info

29/08/2023 > 09:36

podeli vest:

3 sjajna RECEPTA za zdrav RUČAK koji možete da ponesete na POSAO
Foto: pixels.com


Idealni doručak ili ručak za poneti je fin, hranljv, jednostavan za pripremu, ali i za transport. Hladan je i ne zahteva termičku pripremu, niti zagrevanje sutradan. Ako imate tegle kod kuće i samo malo vremena, spremni ste za idealne ručkove koji mogu da se ponesu gde god da krenete.

Salata u tegli

Ovo je idealan obrok za sve one koji ni na poslu ne žele da se odreknu ukusnih I zdavih zalogaja, a dosadila sui m jela iz dostave. 

Najvažniji korak u pripremi ovog obroka jeste raspored kojim stavljate sastojke u teglu, kako se ne bi umuljali tokom dana – mokri sastojci kao što je preliv za salatu, skuvani pirinač ili rezanci idu na dno, a kvarljiviji elementi kao što su salate, zeleno lisnato povrće i začinsko bilje na sam vrh. 

Dobra salata uravnotežena je kombinacija belančevina, ugljih hidrata, vitamina i minerala. Kombinujte i igrajte se – mešajte kuvani grašak sa pirinčem, kinou sa tunjevinom iz konzerve, sa skuvanom šargarepom I kukuruzom ili umesto pirinča stavite testeninu.

Proteinski sendvič s avokadom

Sendvič je još jedan savršeni izbor za brzi ručak koji možete napraviti kod kuće i poneti sa sobom na posao. 

Umesto uobičajenih kombinacija, na koje smo navikli u detinjstvu, kao što su šunka I neki namaz, možete napraviti zdraviju verziju sendviča sa avokadom, recimo. 

Napravite kajganu od belanaca ili skuvajte dva jaja, pa prvo na hgleb stavite izgnječeni avocado, preko toga jaja i dodajte rukolu na primer.  

Tortilja s jajima i povrćem

Burito je idealan obrok, posebno jer možete da kombinujete namirnice po želji. 

Ako vas mrzi da kuvate, u radnji kupite kukuruz, grašak i pasulj iz konzerve. Skuvajte dva jaja, kupite neku slalninicu pa sve sastojke izmešajte, stavite u tortilju i uvijte – kao da uvijate palačinku. 

Ovo je savršen miks belančevina, ugljenih hidrata i proteina, a lako i brzo se sprema, sa sve kuvanjem jaja za desetakj minuta.

 

Ostavite komentar