Lifestyle > Gurmanlook

Kome obojci, a kome PUNJENI OPANCI: Lagani RECEPT koji će vas sigurno ODUŠEVITI

Paprika spremljena na ovaj način je lagana i može se jesi u bilo koje doba dana

Izvor: K1info/b92.net

27/08/2023 > 17:17

podeli vest:

Kome obojci, a kome PUNJENI OPANCI: Lagani RECEPT koji će vas sigurno ODUŠEVITI
Foto: Youtube PrintScreen/Minjina Kuhinjica


Letnje su vrućine i sigurno vam se teška hrana ne traži. Zato vam donosimo jedan odličan recept za pripremu paprika koji ćete sigurno obožavati i ponavljati. Ovo je lagan obrok, koji se može jesti u bilo koje doba dana, a njegova priprema nije teška i ne zahteva puno vremena.

Punjeni opanci

Potrebno vam je:

- šest crvenih paprika

- ulje

- so

Za nadev:

- dva jaja

- 100 g mlevenog mesa

- 100 g sitnog sira

- 50 g kačkavalja

- šest kriški paradajza

- so, biber, peršun

Foto: Pixabay.com

 

Priprema:

Oprati paprike, očistiti ih od semenki i preseći napola po dužini. U posudici pomešati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju stranu "opanaka". Poređati u suvu posudu za pečenje.

Za punjenje žicom umutiti jaja, dodati začine i promešati. Dodati i kratko proprženo mleveno meso, kačkavalj isečen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.

Dobro izmešati nadev i pažljivo puniti opanke. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grejač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta pre završetka pečenja ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku.

Ostavite komentar