Biber i ALEVU najbolje ČUVATI u frižideru: Evo do kad traju ZAČINI
Na osnovu boje i mirisa možemo da ustanovimo da li je začin upotrebljiv ili ne
24.08.2023
GurmanlookMožete to uraditi na oba načina, ali zavisi šta više preferirate
podeli vest:
Krompirići su omiljeni prilog mnogima širom sveta, prženi do savršenstva - hrskavi i ukusni. Međutim, postoji večita debata među kuvarima i ljubiteljima hrane o tome kada je pravi trenutak da se soli krompirići - pre ili posle prženja? Uz malo strpljenja i pravilnu tehniku možete postići pomfrit kakav svi vole, zlatno-smeđe boje, hrskav spolja i mekan iznutra.
Prženje krompira najbolje je u vrućem ulju. Najbolje je koristiti suncokretovo, ulje uljane repice ili ulje od kikirikija. Za najbolje rezultate krompiriće je važno prvi put pržiti u ulju zagrejanom na temperaturi između 130 i 150 stepeni tri do pet minuta.
Na osnovu boje i mirisa možemo da ustanovimo da li je začin upotrebljiv ili ne
24.08.2023
GurmanlookRecept za preukusnu i brzu večeru
23.08.2023
GurmanlookOvaj postupak će delimično ispeći krompiriće bez da dobiju boju. Nakon blanširanja, krompire izvadite iz ulja i ostavite da se ohlade u frižideru najmanje 30 minuta.
Kada ste spremni za konačno prženje, zagrejte ulje na temperaturu između 180 i 190 stepeni i krompiriće pržite u malim porcijama kako temperatura ulja ne bi pala. Kada stavljate krompiriće u vruće ulje, trebalo bi da vidite mehuriće, što znači da iz njih izlazi voda i ne ulazi ulje. Krompirići su gotovi kada porumene. Izvadite ih iz ulja i ocedite na papirnatom ubrusu.
Traje samo 14 dana, ali je jedan od najstrožijih postova
18.08.2023
GurmanlookKada voda provri, za meko kuvana jaja dovoljno je tri minuta, za nešto čvršće četiri minuta, i pet minuta za tvrdo kuvana jaja
16.08.2023
GurmanlookZastupnici soljenja pre prženja ističu da soljenje sirovih krompirića može da pomogne da se ukus soli bolje apsorbuje, duboko prožme krompir i pruži ravnomerniji ukus.
Zastupnici soljenja posle prženja tvrde da se time sačuva hrskava tekstura krompirića spolja, a iznutra meka, dok se ukus soli i dalje može postići upotrebom fine soli ili soli u prahu. Ukoliko želite mekane i savitljive krompiriće, kao iz restorana, solite ih nakon prženja.
Odličan je kao namaz, salata, ili prilog uz bilo koje drugo glavno jelo
15.08.2023
GurmanlookPotrebne su vam dve neočekivane namirnice
12.08.2023
GurmanlookUključite sva čula i naučite da prepoznate kvalitetne plodove
22.07.2023
MozaikNema razloga da vikendom trčite u pekaru
15.07.2023
GurmanlookAdvokat Ognjen Božović kaže nije siguran da ćemo dobiti odgovore na pitanja koja nas muče u vezi sa tragedijom.
pre 51 minut
DruštvoPatrijarh je Veliki petak opisao kao dan sramote, stida i tragedije čitavog ljudskog roda, ali i dan šansi.
pre 1 sat
DruštvoOn je ostvario veliki uspeh plasmana u četvrtu zonu, koja je bilo takmičenje u rangu Druge savezne lige
pre 4 sata
SudbineDanas se strogo posti, ne peva se, ne veseli se, a do Uskrsa, nedelje kada je Isus vaskrsao, ne zvone crkvena zvona
pre 4 sata
DruštvoMi vam dajemo ideje od kojih sve namirnica možete napraviti intenzivne boje za farbanje jaja
pre 5 sati
ČuvarkućaDa se ne ponovi! Da se nikad ne zaboravi, napisao je predsednik Vlade
pre 5 sati
DruštvoŠta ako se prvo jaje polomi? Otac Popović je odgovorio na razna pitanja koja potiču od nerazumevanja značaja farbanja jaja
pre 6 sati
DruštvoAleksandar Katai je ispred FK Crvena zvezda položio venac i upalio sveće
pre 6 sati
DruštvoOn je dodao da će Srbija implementirati osnovne reforme na evropskom putu, jer je to u interesu svih državljana Srbije
pre 31 minut
PolitikaKina je uvek bila na strani međunarodnog javnog prava i uvek nas je podržavala, kao što smo mi uvek podržavali Kinu, rekao je Vučić
pre 46 minuta
PolitikaPovodom godišnjice masovnog ubistva organizovan je program "Buđenje"
pre 1 sat
SrbijaNa mestu napada ubijeno je osmoro učenika i radnik obezbeđenja
pre 2 sata
BeogradEvo gde je njegovo telo pronađeno
pre 2 sata
HronikaBrzom akcijom ovlašćenih službenih lica Policijske stanice Zemun lice je identifikovano
pre 3 sata
HronikaOrlan-10 je, inače, ruski dron koji je razvijen i proizveden u sanktpeterburškom preduzeću STC
pre 3 sata
Svetoni su pištoljem nekoliko puta udarili u glavu radnika kazina i naneli mu ozbiljne povrede
pre 4 sata
SrbijaPatrijarh je Veliki petak opisao kao dan sramote, stida i tragedije čitavog ljudskog roda, ali i dan šansi.
pre 1 sat
DruštvoOtkrivamo ko ima najviše, a ko najmanje šanse za pobedom na Evroviziji
pre 3 sata
Celebrity"Meni je to radostan praznik", istakla je pevačica narodne muzike.
pre 7 sati
Prvi RedNavršava se godinu dana od masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja
pre 10 sati
DruštvoTog 3. maja, K.K. je na licu mesta ubio školskog čuvara i 9 učenika, ranio je nastavnicu istorije
pre 14 sati
DruštvoPre tačno godinu dana, svanulo je poslednje školsko jutro za naših devet anđela i čoveka koji ih je čuvao i o njima očinski brinuo
pre 13 sati
Društvo
Ostavite komentar