BARBIE PASTA "zaludela" je NET: Pogledajte RECEPT koji je sve oduševio
Pored toga što je lep na oko, ovo je jedan zdrav i ukusan obrok
16.08.2023
GurmanlookTraje samo 14 dana, ali je jedan od najstrožijih postova
podeli vest:
Gospojinski post je posvećen Bogorodici i pripada jednom od četiri velika posta koji pravoslavni vernici praktikuju u toku godine.
Počinje na praznik Svetih mučenika Makaveja, a završava se na praznik Uspenja Presvete Bogorodice, odnosno na Veliku Gospojinu 28. avgusta. Vernici koji su se pridržavali posta na ovaj praznik pristupaju Svetom Pričešću, a od davnina se verovalo da na ovaj dan posebno treba da se pričeste majke i deca.
Pored toga što je lep na oko, ovo je jedan zdrav i ukusan obrok
16.08.2023
GurmanlookKada voda provri, za meko kuvana jaja dovoljno je tri minuta, za nešto čvršće četiri minuta, i pet minuta za tvrdo kuvana jaja
16.08.2023
GurmanlookKonzumira se posna hrana, uglavnom spremljena na vodi.
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 3 veće glavicecrnog luka
- 4 čena belog luka
- 200 ml pasiranog paradajza
- 2 šargarepe
- 1 kašika brašna
- 1 kašika začinske paprike
- peršun
- so, biber
Priprema:
Pasulj stavite u veću šerpu, nalijte vodom da ogrezne i stavite na vatru da provri. Potom procedite vodu i nalijte opet. Crni luk sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu zajedno sa šargarepom, peršunom i začinite sve po ukusu. Kada je pasulj prilično raskuvan, pomešajte pasirani paradajz i brašno, pa sipajte u lonac i sve vreme mešajte, a onda dodajte i sitno seckan beli luk. Pasulj ostavite da se kuva još desetak minuta. Kada je gotov, pasulj ostavite da se prohladi, a onda ga poslužite uz omiljenu salatu.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 4 veća krompira
- 200 ml kisele vode
- so, biber
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na malo vode i posolite. Za to vreme očistite krompir, zatim ga izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte i propržite zajedno s lukom. Dok se krompir dinsta, dodajte sve žačine po ukusu, mešajte još dva-tri minuta, pa sklonite tiganj sa ringle. Prvu koru stavite na radnu površinu, pa je poprskajte kiselom vodom i stavite još dve kore preko nje, koje ćete takođe poprskati kiselom vodom. Na treću koru ravnomerno rasporedite izdinstani krompir i luk, pa urolajte i složite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Postupak ponavljate sve dok imate kora i fila. Kiselom vodom poprskajte svaki rolat. Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni.
Odličan je kao namaz, salata, ili prilog uz bilo koje drugo glavno jelo
15.08.2023
GurmanlookPotrebne su vam dve neočekivane namirnice
12.08.2023
GurmanlookSastojci:
- 1 kg boranije
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 500 ml soka od paradajza
- so, peršun
Piprema:
Crni i beli luk sitno naseckajte. U dublju šerpu stavite red boranije, potom malo crnog luka i seckanog peršuna, pa posolite po ukusu. Postupak ponavljate sve dok imate sastojke. Nalijte vodom da ogrizne, ostavite da proključa, a onda smanjite temperaturu. Kad boranija omekša, prelijte je sokom od paradajza i kuvajte još 45 minuta. Voda bi trebalo potpuno da ispari, a paradajz sok da se ukrčka.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 100 g šećera
- 500 ml mlake vode
- pola šoljice suvog grožđa
- 6 kašika džema od kajsija
- sok i rendana korica jedne pomorandže
- pola kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbome
- rendana korica limuna
- pola kašičice cimeta
Priprema:
Rernu odmah uključite da se zagreva na 180 stepeni. U dublju posudu stavite brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa sve dobro promešajte da se sjedini. Zatim redom dodajte suvo grožđe, rendanu koricu limuna i pomorandže, cimet sok od pomorandže i vodu, pa sve dobro izmešajte varjačom. Okrugli kalup prečnika 28 cm obložite pek papirom, sipajte smesu za pitu i poravnajte je kašikom. Pecite oko 30 minuta. Kada je pečena izvadite iz kalupa i ostavite da se prohladi, presecirte je po dužini na dve kore, pa donju premažite džemom. Potom preklopite gornjom korom, a pre služenja kolač po želji pospite šećerom u prahu.
Služi za dekoracije po svadbama, po veseljima i svi koji ga uzgajaju većinom TO RADE za spostvene potrebe
10.08.2023
GurmanlookIstina je da ovaj kolač ima šaljiv naziv, ali je aposlutno fantastičnog ukusa
08.08.2023
GurmanlookSastojci:
- 1/2 kg kukuruznog brašna
- 2 glavice crnog luka
- 1 l vode
- prstohvat soli
Priprema:
U litar posoljene vode koja vri lagano sipati pola kilograma kukuruznog brašna. Dok sipate neprestano mešajte kako se ne bi stvorile grudvice. Kad se kukuruzno brašno dobro ukuva na tihoj vatri (oko 20 minuta), ostaviti na toploj ringli da se prokrčka još oko pola sata. Crni luk iseckati, prodinstati ga na malo vode dok ne omekša, i malo posoliti. Sipati kačamak u tanjir, a preko kačamaka sipati kašiku pripremljenog crnog luka i služiti.
Sastojci:
- pola glavice kupusa
- šargarepa
- 100 ml soka od paradajza
- voda, so, brašno, začinska paprika
Priprema:
Pola glavice kupusa iseći na rebarca, dodati sitno seckanu šargarepu, posoliti i preliti vodom da ogrezne i kuvati oko 40 minuta ili dok kupus ne omekša. Pred kraj kuvanja sipati sok od paradajza. Kada provri u manjoj šoljici sipati kašiku brašna, malo aleve paprike i razmutiti u malo vode pa uz neprestano mešanje sipati u kupus. Držati na ringli još par minuta.
Ovaj video je pogledalo više od 1,9 miliona ljudi
31.07.2023
GurmanlookUključite sva čula i naučite da prepoznate kvalitetne plodove
22.07.2023
MozaikSastojci:
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 l soka od paradajza ili pasiranog iz tetrapaka
- 1/2 šargarepe
- jedna suva papričica
- posna testenina
- začini: so, šećer, origano, malo mlevene paprike, biber.
Priprema:
Sipati u šerpu paradajz i sitno seckani crni luk da provri. Zatim dodati narendanu šargarepu i papričicu, malo šećera da ubije kiselost paradajza i malo soli, malo mlevenog bibera i origano po ukusu. Potom dodati posnu testeninu po želji i kad se skuva servirati.
Neobična i sočna kombinacija koju će vaša beba u slast da popapa
19.07.2023
GurmanlookNema razloga da vikendom trčite u pekaru
15.07.2023
GurmanlookKo stvorena za leto - torta sa malinama i plazmom
12.07.2023
GurmanlookSa malo sastojaka, za kratko vreme možete da napravite ukusnu večeru
03.07.2023
GurmanlookOn je ostvario veliki uspeh plasmana u četvrtu zonu, koja je bilo takmičenje u rangu Druge savezne lige
pre 1 sat
SudbineDanas se strogo posti, ne peva se, ne veseli se, a do Uskrsa, nedelje kada je Isus vaskrsao, ne zvone crkvena zvona
pre 1 sat
DruštvoMi vam dajemo ideje od kojih sve namirnica možete napraviti intenzivne boje za farbanje jaja
pre 2 sata
ČuvarkućaDa se ne ponovi! Da se nikad ne zaboravi, napisao je predsednik Vlade
pre 2 sata
DruštvoŠta ako se prvo jaje polomi? Otac Popović je odgovorio na razna pitanja koja potiču od nerazumevanja značaja farbanja jaja
pre 3 sata
DruštvoAleksandar Katai je ispred FK Crvena zvezda položio venac i upalio sveće
pre 3 sata
DruštvoPredstavnici Vlade položili cveće i odali poštu ubijenim u Ribnikaru
pre 5 sati
DruštvoGodinu dana je od tragedija koje su se dogodile 3. i 4. maja 2023. godine, a ubistva u osnovnoj školi ostavile su crni pečat na sve
pre 5 sati
DruštvoBrzom akcijom ovlašćenih službenih lica Policijske stanice Zemun lice je identifikovano
pre 2 minuta
HronikaOrlan-10 je, inače, ruski dron koji je razvijen i proizveden u sanktpeterburškom preduzeću STC
pre 23 minuta
Svetoni su pištoljem nekoliko puta udarili u glavu radnika kazina i naneli mu ozbiljne povrede
pre 1 sat
SrbijaPolicija na terenu i vrši uviđaj, a nedugo posle policije stigla je i vozilo Hitne pomoći koje je odvezlo ženu.
pre 1 sat
BeogradNesreća se desila u jami na otkopu i tada je došlo do obrušavanja zemlje
pre 2 sata
RegionJedna od tema razgovora bila je i predstojeća izložba EXPO 27, ali i drugi važni projekti
pre 2 sata
SrbijaNjihova namera je i da se provokacijom srpskog naroda pokušaju izazvati incidenti
pre 3 sata
RegionKako je navela, neće se baviti puštanjem floskula, već konkretnim radom za rodnu ravnopravnost
pre 3 sata
Politika"Meni je to radostan praznik", istakla je pevačica narodne muzike.
pre 4 sata
Prvi RedNavršava se godinu dana od masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja
pre 7 sati
DruštvoTog 3. maja, K.K. je na licu mesta ubio školskog čuvara i 9 učenika, ranio je nastavnicu istorije
pre 11 sati
DruštvoPre tačno godinu dana, svanulo je poslednje školsko jutro za naših devet anđela i čoveka koji ih je čuvao i o njima očinski brinuo
pre 10 sati
DruštvoCrvena boja je simbol radosti i vaskrsenja – zbog čega se jaja za Uskrs farbaju u ovu boju
pre 7 sati
DruštvoPop diva se obratila javnosti otvorenim pismom
pre 8 sati
Celebrity
Ostavite komentar