Lifestyle > Gurmanlook

Srpska KAFANA među NAJBOLJIH 100 u Njujorku: Kritičar NY Timesa probao PREBRANAC I - doživeo PROSVETLJENJE

Čuveni kritičar Pit Vels je pozvao na srpske žurke i hranu

Izvor: K1info/b92.net

25/04/2023 > 13:28

podeli vest:

Srpska KAFANA među NAJBOLJIH 100 u Njujorku: Kritičar NY Timesa probao PREBRANAC I - doživeo PROSVETLJENJE
Foto: Instagram Printscreen/kafananyc


U svakom kutku planete gde ima Srba ima i srpskih kafana i restorana. Pa tako i u Njujorku koji ima više od 20.000 restorana, a na listi 100 najboljih odnedavno nalazi se Kafana. To je poznata njujorška kafana sa srpskom hranom smeštena na Menhetnu i omiljeno mesto nostalgičnih Balkanaca, ljubitelja mesa i balkanskih vina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Кафана. (@kafananyc)

Naime, čuveni The New York Times nedavno je objavio listu 100 najboljih restorana u Njujorku čiji je autor svetski cenjeni restoranski kritičar Pit Vels i na 83. mestu njegove liste nalazi se Kafana.

- Pite od spanaća i sira koje su visoke kao parče rođendanske torte, pečene crvene paprike sa čilijem boje šartreza, domaće kobasice na žaru, čudne boce furminta i ribole i veliko bianco, dok u uglu sviraju balkanske melodije. Moramo biti u Kafani, "sui generis" srpskoj žurci na Aveniji C. -  stoji u opisu srpske Kafane na ovoj listi.

Kafana je ujedno i jedno od mesta na koje se Vels uvek vraća, a cela lista sastavljena je na osnovu njegovih ličnih preferenci, ali koje je, kako je objasnio, pokušao da stavi u obrazac koji obuhvata raznolikost u Njujorku.

Vlasnici njujorškog restorana Kafana su Vladimir Ocokoljić i njegova supruga, glumica Maša Dakić. Oni su restoran otvorili davne 2008, a ovo nije prvi put da ih Vels hvali i o njima piše u superlativima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Кафана. (@kafananyc)

- Veličine malih viršli, posluženi samo sa lukom, ćevapi nisu ni ljuti ni slani ni masni ni prodimljeni, i uopšte nemaju nijedan ukus po kome obično prepoznajemo kobasice. Oni su puni samosvojnog karaktera i ukusa - napisao je čuveni kritičar u The New York Times prošle godine pohvalivši i prebranac, za koji je rekao da je napravljen od običnih sastojaka koji su, kao je naveo, "uzdignuti do stanja prosvetljenja".

 

 

 

Ostavite komentar