Lifestyle > Gurmanlook

DOKTORKA i dijetetičarka OTKRILE: Ovo nikako NE biste SMELI da VEČERATE

Konzumacija rafinisanih ugljenih hidrata povezana je i sa povećanjem krvnog pritiska

Izvor: K1info/mondo.rs

28/03/2023 > 19:00

podeli vest:

DOKTORKA i dijetetičarka OTKRILE: Ovo nikako NE biste SMELI da VEČERATE
Foto: Pixabay.com


Pitanje koje mnoge muči je kako smršati bez dijete i velikog gladovanja. Nekada je poenta samo u disciplini, odnosno, potrebno je da znamo koja hrana nije dobra za konzumaciju ukoliko želimo vitko telo. Izbacimo je iz jelovnika i toga se pridržavamo. Dovoljno je da promenimo neke stare navike i uvedemo nova pravila u ishrani, pa će kilogrami sami "spadati“.

Testenina je veoma raznovrsna i uz nju možemo da dodamo gotovo sve, od povrća, preko mesa, krompira…

Ipak, ako želite da smršate, testenina nikako ne bi trebalo da se nađe u vašoj ishrani. Večera ima ogroman uticaj na naše telo, a testenina je namirnica koja usporava metabolizam i povećava otpornost na insulin.

Doktorka Andrea Maksim i dijetetičarka Trista Best otkrivaju da je testenina ubedljivo najgora hrana koja treba da se jede za večeru.

- Testenina na bazi pšenice će podići nivo insulina i izazvati upalu. Pšenica u testenini je prirodno zapaljiva i telo je ne vari dobro. Upala dovodi do nadimanja, što može da izazove zadržavanje vode. Gustina ugljenih hidrata povećava insulin, što podiže šećer u krvi i izaziva više akumulacije masti - rekla je doktorka.

Dijetetičarka savetuje da birate testeninu od durum pšenice i žitarica od celog zrna. Prema pravilu, cela zrna bi trebalo da budu deo našeg menija svaki dan, a ovo je odličan način da kombinujete prijatno sa veoma korisnim.

Foto: Pixabay.com

 

Ipak, to ne menja činjenicu da ne treba da jedete za poslednji obrok u toku dana.

U jednoj američkoj studiji objašneno je da uobičajena konzumacija rafinisanih ugljenih hidrata, poput rafinisane testenine, povezana je sa povećanjem krvnog pritiska.

Visok krvni pritisak može da izloži vaše telo riziku od razvoja stanja poput srčanih oboljenja.

 

 

Ostavite komentar