Lifestyle > Gurmanlook

Bez njih nema NOVOGODIŠNJE trpeze - čokoladni MAFINI i super IDEJE kako da ih DEKORIŠETE

Da bi vaša trpeza ove godine bila jedinstvena i neodoljiva, dovoljno je da uložite samo malo vremena

Autor: K1 info/ tesla.info

28/12/2022 > 09:15

podeli vest:

Bez njih nema NOVOGODIŠNJE trpeze - čokoladni MAFINI i super IDEJE kako da ih DEKORIŠETE
Foto: Freepik.com


Zaboravite na uobičajene, klasične poslastice i pripremite pravo hedonističko zadovoljstvo za ukućane, goste i vas same.

Najmlađi će se posebno obradovati ovim maštovitim slatkišima iz vaše kuhinje.

Recept za čokolade mafine

Sastojci:175 g čokolade za kuvanje (ili bez čokolade, ukoliko želite bele mafine), 175 g putera, 125 g kristal šećera, 140 g brašna, 4 jaja, prašak za pecivo

Pripremanje: Čokoladu i puter rastopite i sjedinite, a zatim ostavite smesu da se ohladi. U drugoj posudi umutite 4 belanca pa im dodajte šećer i žumanca. Kada masa pobeli, u nju dodajte brašno, čokoladu s puterom i prašak za pecivo.

Ovu smesu sipajte u kalupe za mafine i pecite oko petnaest minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim izvadite i odložite gotove mafine, a poštp što se ohlade, poređajte ih u korpice i ukrasite po želji.

Foto: Pixabay.com

 

Priprema dekorativnog šlaga

Umutite šlag, dodajte zelenu, krem, crvenu ili braon prehrambenu boju (u zavisnosti kakvu dekoraciju pripremate), a zatim špricem napravite željene oblike (jelke, irvasi, kapice…)

Priprema jestivih rogova i nosića irvasa

Otopite čokoladu sa malo putera u mikrotalasnoj rerni tako da dobijete gustu smesu. Špricem ili rukom formirajte oblike na aluminijumskoj foliji, pa ih ohladite u frižideru. Ohlađene oblike odvojite nožem od folije i dekorišite šlag.

Ostali sastojci i elementi za dekoraciju

Ukrasne korpice, ukrasne kuglice-bombonice, lollipop, kokos, grančice jelke, bobičasto voće, crvene mašnice, zvezdice na štapiću (koje možete da napravite i sami) i figurice Deda Mraza od marcipana.

 

Ostavite komentar