Kultura > Pozorište

LEPE VESTI ZA SRPSKU KULTURU! Vlada Srbije izdvaja POZAMAŠNU CIFRU za obnovu JDP-a

Sada je ukupno izdvojeno skoro 4 miliona evra za potpunu sanaciju i rekonstrukciju pozorišta

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

24/02/2024 > 11:31

podeli vest:

LEPE VESTI ZA SRPSKU KULTURU! Vlada Srbije izdvaja POZAMAŠNU CIFRU za obnovu JDP-a
Foto: Shutterstock


Vlada Srbije je, na predlog Ministarstva kulture, donela zaključak o opredeljivanju 2,3 miliona evra dodatnih sredstava za obnovu i sanaciju Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP), objavljeno je danas na Instagramu Ministarstva.

- Pored ranije opredeljenih 1,6 miliona evra, do sada je ukupno izdvojeno skoro četiri miliona evra za potpunu sanaciju i rekonstrukciju zgrade JDP-a, koja podrazumeva sanaciju krova, rekonstrukciju pozorišnih sala i zamenu stolica, mehanizama scenske tehnike i liftova - istaknuto je u objavi Ministarstva kulture.

Kako je navedeno, "planirani radovi su u toku, s tim da se vodi računa da se pozorišna sezona i izvođenje predstava odvija po planu". Iz Ministarstva su dodali da je "ovim sredstvima iz kredita Banke za razvoj Saveta Evrope planirana i izrada projekta za izvođenje za novu scenu 'Bojan Stupica', a rad na ovom objektu započeće nakon prikupljanja sve potrebne dokumentacije".

- Na ovaj način se nastavlja sa ulaganjima u kulturu i obnovu ustanova kulture od strane Ministarstva kulture i Vlade Srbije - ističe Ministarstvo.

Ostavite komentar