Kultura i umetnost > Pozorište

REŠEN STATUS pozorišta "Boško Buha", POČINJE REKONSTRUKCIJA

Direktorka pozorišta Maša Mihailović zahvalila Vladi Srbije i Republičkom geodetskom zavodu na brzoj reakciji

Izvor: K1info/Tanjug

08/11/2023 > 20:46

podeli vest:

REŠEN STATUS pozorišta "Boško Buha", POČINJE REKONSTRUKCIJA
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Direktorka pozorišta "Boško Buha" Maša Mihailović izjavila je danas da je zahvaljujući reakciji Vladi Srbije rešen status tog teatra i da su stvoreni uslovi za početak njegove rekonstrukcije.

Mihailović se na konferenciji za novinare zahvalila Vladi Srbije i Republičkom geodetskom zavodu na brzoj reakciji, kao i publici i kolegama na velikoj i iskrenoj podršci i budnom interesovanju.

Prema njenim rečima, to je zaposlenima u "Bošku Buhi" dalo motivaciju da nastave da rade još bolje i da istraju u nameri da generacijama koje dolaze omoguće još lepše trenutke uz njihove predstave. 

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

- Na zadovoljstvo svih, sada je već izvesno da će ih u skorije vreme gledati u renoviranoj sali pozorišta 'Boško Buha, tamo gde ono pripada, u srcu Beograda, na mestu koje prepoznaju mnoge generacije naše publike - rekla je direktorka.

Mihailović je dodala da je zadovoljstvo još veće kada znaju da je ovo postignuto zajedničkim snagama, i da je na najvišim instancama prepoznata potreba za jednom reprezentativnom institucijom koja se obraća najmlađim građanima ovog društva i na najbolji mogući način učestvuje u njihovom odrastanju.  

Pozorište "Boško Buha" trenutno svoje programe ostvaruje u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

Ostavite komentar