Kultura > Muzika

Audio - vizuelna "lektira" uz LAIBACH u MTS DVORANI

Poznati slovenački sastav nastupio je u Beogradu u okviru aktuelne turneje "Love Is Still Alive"

Izvor: K1info

21/12/2022 > 14:36

podeli vest:

Audio - vizuelna "lektira" uz LAIBACH u MTS DVORANI
Foto: Aleksandra Ignjatović


Kultni slovenački sastav Laibach, u utorak, 20. decembra vratio se na scenu MTS dvorane, istog prostora gde su prvi put nastupali pre tačno tri godine, podarivši publici dva i po sata muzičkog performansa.

Najpopularniji slovenački sastav nastupio je u Beogradu u okviru aktuelne turneje "Love Is Still Alive" i prisutnima predstavio istoimeni projekat.

Laibach je u dobro poznatom sastavu (dve klavijature, gitara i bubanj) i uz vokale Milana Frasa i Marine Martenson, svirao u nekoliko setova, istovemeno pružajući  poklonicima svoje muzike audio-vizuelni doživljaj, karakterističan za njihove nastupe.

Tokom koncerta na video bimu, svaka pesma iz širokog opusa sastava, imala je svoju video projekciju, koja je pratila numeru, a bend je na ovaj način nastavio da se predstavlja u svom maniru- duhovne i muzičke lektire o različitim značajnim temama: o svetskom poretku, životu oko nas, planeti Zemlji, ljubavi, smrti...

"Love is still alive", koji je publika premijerno čula i videla na koncertu je materijal koji se odnosi na naučnofantastični film iz žanra crne komedije "Iron Sky - The Coming Race" (Gvozdeno nebo – nadolazeča rasa), za koji je grupa izvela originalnu muziku.

Pored ove, Laibach je predstavio i odabrane numere sa svojih nedavno objavljenih albuma, uključujući neke starije pesme, kao i set klasika (od ranih 80-ih do danas).

Bend je izveo i obradu Leonarda Koena – "The Future", koja je izazvala najviše ovacija posle bisa, a nedavno se našla na 8. mestu top 50 liste najslušanjih pesama tokom 2022. godine, engleskog magazina The Quietus.

Publika je u neizmerno dobroj razmeni energije uživala u ponovnoj, ekskluzivnoj poseti poznatog sastava, te je pauze između setova koncerta ispratila uz ovacije.

 

Ostavite komentar