Kultura > Muzika

Violončelista NEMANJA STANKOVIĆ najavljuje decembarsku SOLO TURNEJU

Novim koncertnim projektom "Solo", mladi violončelista najavljuje koncertnu turneju po gradovima Srbije

Izvor: K1info

02/12/2022 > 15:32

podeli vest:

Violončelista NEMANJA STANKOVIĆ najavljuje decembarsku SOLO TURNEJU
Foto: Miša Obradović


U okviru koncertnog projekta "Solo", violončelista Nemanja Stanković će 2. decembra da nastupi u Valjevu, 6. decembra u Nišu, dok će kragujevačka publika nastupu moći da prisustvuje 14. decembra.

Posle publike u Nemačkoj, Italiji i Bugarskoj i domaća javnost imaće priliku da čuje novi koncertni projekat jednog od trenutno najaktuelnijih domaćih umetnika, virtuoza na violončelu.

- Smatram da violončelo i klasična muzika imaju svoju publiku i u manjim gradovima, gde, nažalost, koncertna ponuda nije toliko velika kao u glavnom gradu. Otuda moja ideja da ovim projektom doprem do te publike i predstavim im klasičan repertoar upakovan u jedan intiman koncertni doživljaj, gde ću kao jedini izvođač na sceni svirati kapitalne kompozicije Baha, Prokofjeva, Kasadoa, ali i novija dela domaćih kompozitorki Anje Đorđević i Dragane Jovanović koje su za mene pisale i čije su kompozicije poslednjih godina postale neizostavni deo mog repertoara - izjavio je Stanković.

Foto: press promo

Nemanja Stanković

Kvalitet ovog koncertnog sadržaja prepoznalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije, a koncerti će biti realizovani u saradnji sa umetničkom organizacijom "Electe", Niškim kulturnim centrom, Muzičkim centrom - Kragujevac i muzičkom školom "Živorad Grbić" iz Valjeva, uz podršku PhD produkcije.

 

Ostavite komentar