Kultura > Muzika

OSVAJAČI OSVOJILI BEOGRAD - 3 sata dobre svirke za 30 GODINA NA SCENI

Čipi i ekipa sa prijateljima iz Kerbera, Smaka, Pilota i Divljih jagoda oduševili publiku na slavljeničkom koncertu u MTS dvorani

Autor: K1 info

20/10/2022 > 20:06

podeli vest:

OSVAJAČI OSVOJILI BEOGRAD - 3 sata dobre svirke za 30 GODINA NA SCENI
Foto: Aleksandra Ignjatović


Članovi kragujevačkog benda Osvajači, "uz pomoć" hard rok muzičara domaće, ali i regionalne scene Kikija Lesendrića (Piloti), Galeta ( Kerber), Zeleta Lipovače ( Divlje jagode ) i Zorana Milanovića ( Smak), u četvrtak, 19. oktobra u punoj MTS dvorani održali su tročasovnu lekciju dobrog , starog, čvrstog rokenrola, dovevši publiku i atmosferu do emotivnog i energetskog usijanja.

Ovim žestokim nastupom bend je proslavio 30 godina trajanja i rada na rokenrol sceni.

Foto: Aleksandra Ignjatović

Osvajači

Publika je nesumnjivo osvojena hitovima Osvajača: "Gde da pobegnem", "Krv i led", "S kim čekaš dan", "Možda nebo zna", "Maska", "Nikada više s tobom", "Tiha predaja", "Pesma za kraj", a emocije fanova su varirale od erupcije energije uz brže pesme, do potoka suza uz neprolazne balade ovog benda.

Gale Kerber, koji je februara ove godine, na istom mestu održao koncert, svojim prijateljima iz Kragujevca "priskočio je u pomoć" zasviravši pesme "Mezimac" i "Svetlana".

Zele Lipovača,koji je pre manje od dve nedelje imao svoj nastup sa Jagodama na istoj sceni, kao i Zoran Milanović iz grupe Smak,obradovali su publiku svojim solažama na gitari i bas gitari izvodeći sa bendom numere: "Šejla", "Marija", "Možda nebo zna", kao i "El Dumo" i "Crna Dama".

Kiki Lesendrić je u svom maniru zapevao svoje čuvene "Zaboravljeni" i "Kada sanjamo".

Podsetimo, bend su 90-ih osnovali Čipi, gitarista Dragan Urošević, Nebojša Jakovljević, bas gitara Saša Popović i bubnjar Miša Raca.

Danas bend svira u sastavu: Zvonko Pantović Čipi (vokal), Emir Hot (gitara), Nebojša Jakovljević (klavijature), Nenad Branković (bubnjevi), Dejan Ilić (bas gitara) i Dušan Simović (gitara).

 

 

 

 

Ostavite komentar