Kultura > Muzika

Publika UGLAS PEVALA sa Divljim jagodama u KRCATOJ MTS dvorani

Beograđani, ali i fanovi iz čitave Srbije, okupili su se na koncertu kojim je čuveni rokenrol bend proslavio 45 godina karijere

Izvor: K1info

09/10/2022 > 15:39

podeli vest:

Publika UGLAS PEVALA sa Divljim jagodama u KRCATOJ MTS dvorani
Foto: Bojan Petrović


Sinoć se u MTS Dvorani okupila publika iz svih krajeva Srbije, kako bi zajedno sa kultnim sastavom Divlje jagode proslavila njihov rokenrol rođendan - i to 45. po redu.

Da u pitanju nije bio samo puki nastup, već tročasovna sinergija dobrog zvuka, autentičnog vizuelnog doživljaja, žestoke energije i radosne publike, govore sinoćnji zvučni zapisi, kao i slike koje beleže doslovni trans rokenrol publike.

Bend je ovaj put dokazao ono što je frontmen Zele Lipovača i poručio nedavno na konferenciji u Beogradu - da je postava koja trenutno čini Divlje jagode, kako je rekao, najbolja do sada.

Na koncertu koji je sniman, i sa kojeg će, izaći i live album, bend je svirao oko 30 hitova iz svih stvaralačkih faza sastava - među kojima su najveće ovacije i oduševljenje u publici izazvali čuveni "Motori", "Šejla", "Krivo je more", "Kap po kap", "Sama si", "Zauvijek tvoj", "Jedina moja", ali i najnoviji singl "Vanila i znoj", uz podršku Čipija, lidera benda Osvajači , koji je premijerno i odsviran na koncertu, a nedavno prvi put promovisan na konferenciji u Beogradu.

Koncert su svojim prisustvom upriličili i nekadašnji pevači benda Toni Janković i Mladen Vojičić-Tifa.

Grupa koji važi za rokenrol ikonu bivše Jugoslavije za sobom ima 12 studijskih albuma i slovi za poseban muzički fenomen na ovim prostorima, izdvajajući se stilski i tvrdoglavo braneći boje svoje muzike.

Foto: Bojan Petrović

Divlje jagode u MTS Dvorani

Podsećanja radi, Jagode su prodale milione nosača zvuka, svirali hiljade koncerata širom sveta, napravivši riznicu od bar tridesetak velikih hitova.

Zele Lipovača će 19. oktobra biti i specijalni gost na koncertu benda Osvajači na istom mestu.

 

 

 

Ostavite komentar