Kultura > Muzika

Čemu bi Teya Dora mogla da se nada u Malmeu? Da li postoji i novčana NAGRADA?

Nakon jučerašnje finalne večeri "Pesme za Evroviziju" izabran je predstavnik Srbije na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu

Izvor: K1info/telegraf.rs

03/03/2024 > 11:27

podeli vest:

Čemu bi Teya Dora mogla da se nada u Malmeu? Da li postoji i novčana NAGRADA?
Foto: Tanjug/Marko Đoković


Boranka Teya Dora predstavljaće Srbiju ove godine na Evroviziji u Malmeu, a pored očigledne popularnosti u matičnoj zemlji, šta bi pobeda na glavnom takmičenju mogla da donese za ovu umetnicu? Da li pobednik Evrovizije dobija novčanu nagradu?

Od 2008. godine, pobedniku Evrovizije se dodeljuje trofej u obliku mikrofona u stilu 1950-ih i napravljen je od peskarenog stakla.

Možda ćemo neke razočarati, ali takmičari ne dobijaju nikakvu novčanu nagradu za pobedu na Evroviziji. Ipak, pobeda na tako prestižnom i renomiranom takmičenju sama po sebi je mnogo važnija od novca i može pobednike "vinuti u zvezde".

Foto: skrinsot

 

To je svakako bio slučaj sa ABBA-om, čija se pesma "Waterloo" iz 1974. godine i danas vrti na radiju, a da ne pričamo o svetskim hitovima poput "Mamma Mia", "Dancing Queen", "Fernando"....

Selin Dion je takođe postigla ogroman međunarodni uspeh nakon pobede na Evroviziji 1988. godine, sa pesmama uključujući "My Heart Will Go On" i "The Power of Love".

 

Pobednici takmičenja takođe imaju priliku da nastupe na događajima vezanim za Evroviziju i mogu da postanu član žirija za finale nacionalne pesme takmičenja.

Kako bilo, Teya Dori želimo sreću u Malmeu i da ponovi uspeh Srbije iz 2007. godine!

Ostavite komentar