Kultura > Muzika

ODLUČENO JE! TEYA DORA predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj EVROVIZIJI! (VIDEO)

16 kandidata predstavilo se na Pesmi za Evroviziju, a Srbiju u Malmeu predstaviće pobednica - Teya Dora sa pesmom "Ramonda"

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

03/03/2024 > 00:08

podeli vest:

ODLUČENO JE! TEYA DORA predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj EVROVIZIJI! (VIDEO)
Foto: skrinsot


Nakon što sto su održane dve polufinalne večeri Pesme za Evroviziju, održalo se finale gde je odabran predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije. Teya Dora će nas predstavljati u Malmeu.

U nastavku teksta vam donosimo detalje kako je teklo finale Pesme za Evroviziju.

Prenos finala Pesme za Evroviziju:

Finale Pesme za Evroviziju otvorio je nastup Željka Joksimovića koji je izveo pesmu "Lane Moje". Joksimović je otvorio veče s posebnim razlogom, a to je jubilej povratka Srbije na Evroviziju, pre 20 godina. Njega je najavio glumac Slaven Došlo koji je ove večeri u ulozi voditelja. 

Nakon spektakularnog nastupa Joksimovića, usledio je mini-istorijat Evrovizije i podsećanje na pobedu grupe ABBA, koja je s pesmom "Waterloo" pobedila pre tačno 50 godina na ovom takmičenju. 

Dragana Kosjerina i Slaven Došlo i zvanično su poželeli dobrodošlicu publici, a potom su se iz green room-a uključili Stefan Popović i Kristina Radenković.

Dok uživate u muzici, pogledajte i šta se dešava u bekstejdžu:

Iva Lorens otvorila je finale s pesmom "Dom". U pitanju je pop pesma, a ona na sceni ima prateću plesnu grupu i sam nastup uz pesmu izgledao je prelepo.

Foto: skrinsot

 

Nakon nje, uledio je pravi "luna park" na sceni. Džordži sa pesmom "Luna park" razdrmao je publiku.

Foto: skrinsot

 
Breskvica i Teya Dora osvojile sva srca

Breskvica sa već dobro poznatom pesmom "Gnezdo orlovo" povukla je simpatije publike. Zadala je ozbiljan zadatak narednim takmičarima.

Foto: K1info

 

Već popularna zvezda širom regiona ali i sveta - Teya Dora sa baladom koja osvaja srca "Ramonda" napravila je pravi muk. Svi su širom otvorenih očiju slušali svaki takt pesme. Ozbiljna borba za prvo mesto.

Foto: skrinsot

 
Dorđe David iza kulisa

Pevač Đorđe David prvi put se pojavio na nekom događaju nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u Severnoj Makedoniji. On je došao da podrži kandidate na Pesmi za Evroviziju, i nastupe je gledao iz bekstejdža.

Davida je naša ekipa zatekla u kancelariji gde sedi sa Oliverom Kovačević, urednicom zabavnog programa RTS-a i supervizorom festivala. 

 

Iza kulisa: Obezbeđenje brani "umetnicu"

Konstrakta koja uskoro nastupa, iza kulisa vežba korake svoje numere. Obezbeđenje je oko nje, a ona nestrpljivo čeka svoj red.

Peti po redu takmičar Pesme za Evroviziju je Hristina sa pesmom "Bedem". Fanovi aplaudirali prelepoj baladi koja je smirila uzburkanost u studiju. Nakon Hristine, Marko Mandić sa razigranom pesmom "Dno" ponovo naterao publiku na đuskanje.

M.IRA sa pesmom "Percepcija" sedma je po redu za večeras. Ova numera je pop zvuka i nosi veoma pozitivnu i jaku poruku.

Ušli smo u drugi deo takmičenja, koje je otvorio Nemanja Bujaković pesmom "Jutra bez tebe", a odmah za njim, 10. takmičar ove večeri bio je Keni nije mrtav sa pesmom "Dijamanti" koja je takođe pokupila mnogo simpatija.

Zorja i Zejna u trci za prvo mesto

Zorja je glasom zapalila scenu! Ivedbom pesme "Lik u ogledalu" imala jedan od najboljih nastupa do sada. I ona je jedan od najozbiljnijih favorita PZE.

Foto: skrinsot

 

Zejna je napravila totalno uzavrelu atmosferu vatrenim nastupom i pesmom uz već dobro poznati ritam.  

Foto: skrinsot

 
Jedinstvena Konstrakta ponovo dominira

Konstrakta koja je osvojila sva srca pesmom "In corpore sano", ovoga puta došla je na binu sa nečim "novim, boljem, bržim, jačim". Njena pesma "Novo, bolje" postala je pravi hit.

Foto: skrinsot

 

Bojana i David nastupaju u duetu s pesmom "No, no, no" 14 po redu. Njihova pesma je energična i razigrana.

Jak vokal Lene Kovačević dobija mnogo simpatija. Njena balada "Zovem se Lena" jedna je od favorita koji se bore za put u Malme. 

Poslednji u finalu nastupio je Dušan Kurtić sa pesmom "Zbog tebe živim" koja obećava da postane veliki hit. 

Zvanično, svi takmičari u trci za Evroviziju u Malmeu, završili su svoje nastupe. Presdstoji nam da saznamo ko će predstavljati Srbiju na prestižnom muzičkom takmičenju. 

Oglasila se Olivera Kovačević: 

Olivera Kovačević je za K1 rekla da sve protiče u najboljem redu, kao i da je sve pod kontrolom. 

Ona je istakla da je mnogo gledalaca uz učesnike na Pesmi za Evroviziju, i preko lajv prenosa. Takođe, kako kaže, veoma je ponosna na sve sto je RTS uradio za ovaj festival. 

Bila je vidno raspoložena, bodrila je kandidate, pa čak i zapevala i zaigrala u bekstejdžu gde se družila sa učesnicima.

Članovi stručnog žirija Pesme za Evroviziju
  • Zoran Živanović muzičar i frontmen grupe Zana 
  • Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, reperka i muzičarka 
  • Dejan Petrović, šef orkestra Big bend i muzičar
  • Aleksandar Sedlar, kompozitor i dirigent
  • Marija Šerifović, koja je i predsednik žirija 

 

Podsetili smo se mnogih uspeha Željka Joksimovića, kako na Pesmi Evrovizije, tako i kao izvođača, što kao kompozitora, potpisujući pesme učesnika iz zemalja regiona.

Željko je poželeo kandidatima da veruju u sebe i poslao snažnu poruku:

- Verujte u sebe, pa se onda čuda dešavaju - rekao je. 

Glasovi su izbrojani. Kreće odbrojavanje - saopštavaju se glasovi publike i stručnog žirija.

ČESTITAMO! Teya Dora sa pesmom "Ramonda" predstaviće Srbiju na Evroviziji 2024

 

Ostavite komentar