Kultura > Muzika

Beograđani, BIRAJTE: Manu Čao, Marko Mendoza, Partibrejkers, Rambo Amadeus...

Do kraja nedelje u Beogradu, ljubitelje dobrog zvuka očekuje bogat koncertni program najrazličitijih muzičkih žanrova

Autor: K1info/Tanjug

22/09/2022 > 08:08

podeli vest:

Beograđani, BIRAJTE: Manu Čao, Marko Mendoza, Partibrejkers, Rambo Amadeus...
Foto: Klelia Renesi, ATA Images


Francusko-španski muzičar Manu Čao, američki bas gitarista Marko Mendoza, domaće grupe Partibrejkers, Galija, kao i Vlatko Stefanovski i Rambo Amadeus, neki su od umetnika koji će imati koncerte do kraja nedelje u Beogradu.

Marko Mendoza, jedan od najistaknutijih bas gitarista na svetu, nakon uspešnog nastupa u aprilu ove godine u klubu Fest, ponovo dolazi u Zemun večeras (22. septembar) na drugi solo nastup.

Nekadašnji član bendova Whitesnake, Thin Lizzy i The Dead Daisies ima samo prijatna iskustva i utiske sa svoje prve svirke u Festu i zato je rešio da u sklopu svoje nove "New Direction" turneje, ponovo dođe u prestonicu. Mendoza će u Festu promovisati svoj novi album "New Direction" koji je u prodaji od 16. septembra.

Vlatko Stefanovski i Tanec na Kolarcu

Makedonski muzičar, gitarista, kompozitor, pevač Vlatko Stefanovski i Tanec, nacionalni folklorni ansambl Severne Makedonije, 25. septembra nastupaju u Beogradu, na Kolarcu, od 20 sati.

Jednoglasna je ocena da su Stefanovski i Tanec konačno spojili dva makedonska brenda u jedan veliki scenski spektakl.

Posebno za ovaj projekat izvođeni su antologijski plesovi "Pelistersko", "Kasapsko oro", "Sitna lisa", "Postupano", i nezaboravne melodije "Eleno, ćerko", "Jano, mori, sevdalino" u novim aranžmanima Damira Imerija.

Foto: Kolarčeva zadužbina/Promo

 
Manu Čao nastupa u Botaničkoj bašti „Jevremovac“

Veliki miljenik srpske publike, čuveni francusko-španski muzičar Manu Čao, održaće koncert u petak, 23. septembra u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu.

Koncert pod nazivom "Acoustic" biće realizovan u okviru serije koncerata "Garden Sessons", u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF.

Umetnik je nastupao u Srbiji na različitim lokacijama - na festivalu EXIT u Novom Sadu više puta, u Beogradu na Stadionu Tašmajdan i u Hali sportova.

Partibrejskers u Atrijumu Beogradskog sajma

Večeras od 21.00 srpski rok bend Partibrejkers održaće solo koncert u Atrijumu Beogradskog sajma, povodom proslave jubileja - 40 godina uspešne karijere.

Sastav ima za sobom osam studijskih albuma, a nastupali su na mnogim prostorima u Beogradu (Dom omladine, Hala sportova, Stadion Tašmajdan), i na mnogim značajnim festivalima i manifestacijama širom zemlje i regiona (Beer fest, Exit, Gitarijada, Arsenal fest).

Zoran Kostić Cane , Nebojša Antonijević Anton i ekipa obećavaju vrhunski dvočasovni rok provod.

Ođila u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja

Grupa Ođila održaće koncert večeras u okviru serije muzičkih nastupa "Atrium Sessions" u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, u organizaciji Centra beogradskih festivala - CEBEF-a.

Od svog formiranja, Ođila širom sveta izvodi prepoznatljivu romsku muziku, oslanjajući se na tradiciju teatra "Romen" iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova "Cigani lete u nebo", "Moja slatka umiljata zver".

Od 1983. do 1990. godine grupa je objavila tri albuma, od čega su dva postala zlatna. Na trećem, zabeležena je muzika iz filmova "Tamna strana sunca", "Drugi čovek" i "Osmi dan u nedelji", u kojima su članovi bili ne samo muzičari već i glumci.

Galija, Rambo Amadeus, Belgrade Soul Sextet

Pop rok bend Galija imaće nastup 24. septembra i zaploviće kroz repertoar svojih velikih hitova na istom mestu, a publika je poslednjih godina gledala ovaj sastav na scenama Mts dvorane, Zemun Festa na Zemunskom keju, Beer festu i na festivalima širom zemlje.

Iste večeri, u subotu, 24. septembra, poznati "svetski megacar" Rambo Amadeus održaće koncert u beogradskoj Botaničkoj bašti, nakon nedavnih nastupa u Mts Dvorani i na platou kod Muzeja Jugoslavije.

Koncertnu seriju "Atrium Sessions" zatvoriće 25. septembra sastav Belgrade Soul Sextet koncertom "Tri sevdaha" koji kombinuje zvuke džeza, tanga i tradicionalne balkanske muzike koju predstavlja sevdah.

 

 

 

Ostavite komentar