Kultura > Muzika

Da li je ovo NAJSKUPLJI KONCERT na svetu? ČAŠA VODE na Madoninom nastupu KOŠTA 6 EVRA! K1 info na licu mesta!

Naš dopisnik naglašava da je koncert bio dobar, ali ništa spektakularniji od prethodnih

Izvor: K1info

17/11/2023 > 11:13

podeli vest:

Da li je ovo NAJSKUPLJI KONCERT na svetu? ČAŠA VODE na Madoninom nastupu KOŠTA 6 EVRA! K1 info na licu mesta!
Foto: K1info


U toku je turneja kraljice popa "Celebration", kojom Madona proslavlja 40 godina na muzičkoj sceni. Prva četiri koncerta održala je u londonskoj O2 areni, gde su u njenom performansu uživalo oko 80.000 fanova, a karte za te spektakle rasprodate su nekoliko meseci pre samog koncerta.

Sinoć, 16. oktobra, je u Kelnu u Lanxess Areni održala koncert na kom je bio i dopisnik sa K1 info portala, Dejan Iglendža, koji naglašava da je ovaj događaj zaista trebalo videti. 

- Arena u Kelnu je veoma slična našoj Areni, otprilike može da primi negde između 15.000 do 20.000 ljudi. Iako je koncert trebalo da počne u 21h, počeo je u 22 h, što je i karakteristično za njene nastupe. Međutim, ovog puta nije poznato da li su razlog tome pripreme pop zvezde, ili ulazak publike. Svuda okolo bili su štandovi sa hranom, moglo je da se jede i pije, da se kupe majice i ostali propratni reklamni rekviziti - rekao je naš dopisnik i dodao:

- Ja sam ušao u 20h, birao sam prvi red na tribini, kako bih sedeo, a i gledao sam je više puta. Međutim, nisam sedeo. Koncert je trajao oko 2 sata i 15 minuta što je bilo malo vremena da otpeva najpoznatije hitove. Tako da smo čuli izmiksovane delove pesama kao što su "Sexposed", "Hollywood", "Like a Prayer". Pesmu "Like a virgin" nije ni pevala.

Naš dopisnik naglašava da je koncert bio dobar, ali ništa spektakularniji od prethodnih. Što se publike tiče, svi su bili otprilike srednjih godina, bilo je i mlađih, ali najviše onih od 40 do 50 godina. Čak nije bilo ni mnogo igranja ni pevanja, a sve u svemu nastup je svakako trebalo videti jer je to nešto što više neće raditi. A Madona je tokom koncerta sve vreme uživo pevala a i naslutilo se da je promukla.

- Cena karata zavisi od zemlje do zemlje, za ovaj koncert karta je konretno koštala 480 evra. Ono što je bilo zanimljivo da je čaša vode koštala 6 evra, kao da sam u Sahari. I to je iz litarske flaše toče u čaše. Kokice su koštale 5 evra, mogli su da se kupe i ostlai prehrambeni, međutim bila je prevelika gužva i nisam mogao da se guram - rekao je on.

Foto: K1info

 

Ono što je našem dopisniku bilo čudno je to što na ulazu nije bilo pretresa, niko nije proveravao torbe i ostalo. 

Postavlja se pitanje da li je ovo najskuplji koncert na svetu?

U sklopu turneje "Celebration", cene karata kreću se od 300 pa do 5.900 evra, a za većinu koncerata u Evropi ostalo je po 100-200 karata, a hale u kojima će nastupati primaju od 15.000 i više ljudi.

U nastavku turneje Madona će posetiti Belgiju, Dansku, Švedsku, Španiju, Portugal, Francusku, Italiju, Holandiju, potom i gradove na američkom kontinentu.

Kada sve sagledamo, Madona će tokom turneje "Celebration" održati 78 koncerata u Evropi i Americi, dolazi se do pretpostavke da postoje šanse da će kraljica popa postaviti novi rekord po zaradi od nastupa.

Madonini fanovi procenjuju da bi od slavljeničke turneje "Celebration" trebalo da zaradi više od 600 miliona dolara, odnosno blizu osam miliona po jednom koncertu.

 

Ostavite komentar