Kultura > Muzika

Od hotela California do Afrike: GITARSKO muzičko PUTOVANJE uz 40 FINGERS u MTS dvorani

Bilo je lepo ponovo ih čuti. Već se radujemo sledećem susretu

Izvor: K1info/Tanjug

09/11/2023 > 09:40

podeli vest:

Od hotela California do Afrike: GITARSKO muzičko PUTOVANJE uz 40 FINGERS u MTS dvorani
Foto: Aleksandra Ignjatović


Poznata italijanska grupa gitarista, 40 Fingers održala je 8. novembra koncert na velikoj sceni MTS dvorane.

Kvartet, koji čine: Mateo Brenci, Emanuel Grafiti, Enriko Maria Milanesi i Andrea Vitori, započeo je koncert kompozicijom "Libertango" argentinskog muzičara Astora Pjacole, posle čega su izveli numeru "Sunset Jig".

Tokom koncerta, italijanska grupa izvela je numere američke rokerske antologije "Hotel California", "Africa" i "Highway Star (Not Fade Away)", a zatim je usledio set kompozicija klasike Volgfanga Amadeusa Mocarta.

Pored obrada kultnih pop i rok pesama, muzičari su izveli i nove aranžmane za četiri gitare koje su stvarali poslednje dve sezone, spojivši više kompozicija iz animiranih Dizni filmova.

- Sledeća pesma koju ćemo svirati svi dobro znate. Reč je o švedskoj grupi, stihovi su američki, ili engleski, a ime numere je na italijanskom, i zvuči jednostavno - rekli su članovi benda pre nego što su izveli veliki hit "Mamma Mia" grupe ABBA.

Pored toga, italijanska grupa je odsvirala i "Sound of Silence", "Mohicani" i "Lucky Man", posle čega su izveli numere iz TV serije "Igra prestola" i filmskog serijala "Pirati sa Kariba", kao i svoju verziju pesme grupe Queen "Bohemian Rhapsody".

Na bisu, sastav 40 Fingers je, između ostalog, odsvirao hit iz "Ratova zvezda" i pesmu Bitlsa "Hey Jude".

- Bilo je ovo veoma specijalno veče. Vidimo se sigurno ponovo veoma uskoro. Laku noć, good night, buona notte - rekli su članovi benda posle skoro puna dva sata koncerta.

Inače, ovo je bio drugi nastup grupe 40 Fingers u Beogradu, pošto su 2021. godine gostovali na Guitar Art Festivalu  takođe u MTS dvorani.
Na turneji tokom ove jeseni, bend je već nastupio u Madridu, Oklandu, Zagrebu i u Ljubljani.
 

Ostavite komentar