Kultura > Muzika

BAJKOVITO gitarsko muzičko PUTOVANJE: 40 Fingers 8. novembra u MTS dvorani

Pred beogradski koncert sjajni gitaristi poručuju da muzika ima moć da nas sve spoji u jednu veliku porodicu

Izvor: K1info

07/11/2023 > 16:32

podeli vest:

BAJKOVITO gitarsko muzičko PUTOVANJE: 40 Fingers 8. novembra u MTS dvorani
Foto: Simone di Luca


Svetski gitarski fenomen 40 Fingers, posle brojnih koncerata širom sveta, stiže i pred domaću publiku, a prvi samostalni koncert u Beogradu održaće 8. novembra u MTS dvorani.

Publiku će povesti na muzičko putovanje izvodeći obrade kultnih pop i rock pesama svojom jedinstvenom fingerpicking tehnikom sviranja, po kojoj su postali poznati širom sveta.

Pre dve godine su oduševili prestoničku publiku nastupom na Guitar Art festivalu, a sada će izvesti i nove orkestrirane aranžmane za četiri gitare koje su u međuvremenu stvarali.

Foto: Simone di Luca

 

Pred beogradski koncert poručuju da muzika ima moć da nas sve spoji u jednu veliku porodicu i dodaju:

– Naš cilj je da donesemo radost i dobru energiju gde god idemo i da obradujemo ljude kada slušaju našu muziku ili kada prisustvuju našim koncertima. Kada neko na kraju naših nastupa dođe da nam kaže da su se zabavili i da su na dva sata zaboravili na sve probleme sveta i ostale njihove misli, onda smatramo da smo uradili dobar posao.

Iako su samo pet godina na svetskoj muzičkoj sceni, od pojavljivanja su privukli pažnju i dobili podršku brojnih svetskih muzičara čije su hitove obradili.

Njihove obrade i jedinstveni aranžmani imaju više od 90 miliona pregleda, a njihovi fanovi su i muzičke zvezde čija su dela obradili i specifičnim aranžmanima omogućili da ih publika doživi na novi način.

U svom repertoaru nemaju žanrovskih ograničenja, te na scenama širom sveta sviraju gitarske aranžmane pesama od bendova Queen, Toto i Dire Straits do Erika Kleptona, Astora Pjacole, Beatlesa.

Ostavite komentar