Kultura > Muzika

Tejlor Svift HISTERIJA dobila NOVU dimenziju: ARGENTINSKI obožavaoci već pet meseci KAMPUJU ispred stadiona

Pevačica će održati tri koncerta u Buenos Ajresu, a najtvrdokorniji fanovi kampuju u šatorima u nadi da će osigurati mesta što bliže bini

Izvor: K1info

04/11/2023 > 22:44

podeli vest:

Tejlor Svift HISTERIJA dobila NOVU dimenziju: ARGENTINSKI obožavaoci već pet meseci KAMPUJU ispred stadiona
Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP, File


Turneja "Eras" Tejlor Svift dominirala je Sjedinjenim Američkim Državama tokom proleća i leta, a filmska verzija postala je najprofitabilniji koncertni film svih vremena ove jeseni sa preko 200 miliona dolara zarade na bioskopskim blagajnama. Sada se očekuje nastavak turneje, a pevačica ima zakazana tri koncerta u Buenos Ajresu u Argentini, 9, 10. i 11. novembra.

Neki od najvernijih obožavalaca svoju ljubav prema dobitnici Grammy nagrade podigli su na sasvim nov nivo, tako što kampuju u šatorima blizu stadiona River Plate u nadi da će osigurati mesta što bliže bini, navodi Pitchfork. Kampovanje je počelo u junu.

- Već pet meseci smo u ovom šatoru - rekla je jedna 21-godišnja obožavateljka, želeći da ostane anonimna kako njen otac ne bi saznao.

- Obično svom ocu kažem da sam u parku sa društvom, ili da posećujem prijatelja koji živi u blizini stadiona.

Prema Pitchforku, obožavaoci se nalaze "u četiri šatora ispred stadiona, smenjujući se u pažljivo planiranim rotacijama. Interna tabela, kreirana od strane dva organizatora i ažurirana od strane dodeljenih administratora, prati oko 60 osoba po šatoru. Većina su mlade žene, ali osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno. Na osnovu sistema rangiranja koji sabira ukupno vreme svakog pojedinca, što duže provedete u šatoru, veće su šanse da budete među prvima u redu."

- Činjenica da nas je toliko olakšava stvari - rekla je 20-godišnja Irina, dodajući da je njena majka ovo prihvatila sve dok to ne utiče na uspeh na fakultetu.

- Svi imamo različite rasporede, a vi se uklapate sa svojim.

U objavi se navodi kako fanovi moraju da prespavaju bar jednu noć mesečno, uz minimalnih 60 sati tokom mesec dana, ukoliko žele da zadrže svoje mesto.

- Iz nekog razloga, ljudi su vrlo ljuti što kampujemo - rekla je obožavateljka po imenu Karmen.

- Ponekad ležite, i čujete nekoga kako u 2 sata ujutro viče "Idite na posao!". Ali ti si taj koji je van šatora i viče u 2 ujutro - zar ne treba da ideš na posao sutra? Da li te to zaista toliko pogađa? Ja sam taj koji spava na ulici, ne ti.

Tejlor Svift je lansirala turneju "Eras" u SAD-u 17. marta u Glendejlu u Arizoni. Američka faza turneje trajala je do 9. avgusta, kada je Tejlor održala svoj poslednji od šest koncerata na stadionu SoFi u Los Anđelesu.

Tri od tih koncerata su snimljena i montirana u koncertni film "Taylor Swift: Eras Tour". Izvodila je četiri koncerta u Meksiko Sitiju od 24. do 27. avgusta pre nego što je uzela pauzu. Nakon tri datuma u Buenos Ajresu, pevačica će turneju "Eras" odvesti u Brazil, gde će imati tri koncerta u Rio de Žaneiru (17-19. novembar) i tri u Sao Paulu (24-26. novembar).

Datumi u Sao Paulu će biti poslednji na turneji "Eras" u 2023. godini. Tejlor Svift će nastaviti turneju u februaru 2024. godine u Tokiju. Turneja će se nastaviti tokom 2024. godine sa nastupima u Australiji, Engleskoj, Francuskoj, Kanadi, Španiji, Portugalu i drugim zemljama.

Ostavite komentar