Kultura > Muzika

LIJAM GALAGER o "poslednjoj" PESMI liverpulske četvorke: "Now and Then" je apsolutno NEVEROVATNA, živeli Bitlsi!

Pesma je zvanično objavljena danas u 14 časova po srednjeevropskom vremenu, zajedno sa prvim singlom "Love Me Do"

Izvor: K1info

02/11/2023 > 18:09

podeli vest:

LIJAM GALAGER o "poslednjoj" PESMI liverpulske četvorke: "Now and Then" je apsolutno NEVEROVATNA, živeli Bitlsi!
Foto: Youtube PrintScreen/Liam Gallagher


Lijam Galager je izneo svoje mišljenje o dugo očekivanoj "poslednjoj" pesmi benda The Beatles - otkrivajući da je smatra "dirljivom".

Reč je o pesmi na kojoj su Pol Makartni i Ringo Star radili tokom poslednjih meseci, a koja potiče sa demo trake snimljene od strane preminulog člana benda Džona Lenona.

Pesma pod nazivom "Now And Then" završena je uz pomoć veštačke inteligencije (AI), koja je pomogla da se izvuče Lenonov vokal sa demo snimka. Bend je opisuje kao "poslednju" pesmu na kojoj su svi članovi liverpulske četvorke zajedno učestvovali.

Makartni i Star mesecima nagoveštavaju ovaj projekat i juče su podelili kratki film koji dokumentuje istoriju pesme i kako je nastala. Pesma jei objavljena širom sveta danas u 14 časova po srednjeevropskom vremenu i predstavljena je kao dupla A-strana sa njihovim prvim britanskim singlom iz 1962. godine, "Love Me Do", spajajući njihov prvi singl sa poslednjim.

Pre zvaničnog objavljivanja, bivši frontmen benda Oasis i ikona britpopa, Lijam Galager, podelio je svoje utiske o pesmi na Twitteru i rekao svojim pratiocima da ju je izuzetno emotivno doživeo.

"'Now and Then' je apsolutno neverovatna, biblijska, nebeska, srceparajuća i dirljiva u isto vreme", napisao je u prvom postu jutros. "Živeli Bitlsi."

Odgovarajući na komentar obožavaoca, koji je napomenuo koliko je proces morao biti emotivan za preživele članove benda, Galager je odgovorio: "Veoma tužno, ali istovremeno prelepo. To je život, verujem da je sve to u isto vreme zbunjujućue i divno."

 

 

U poslednjoj objavi o pesmi, frontmen je izjavio da voli bend u celini, napisavši: "Čak i da se Bitlsi po**ru u moju torbicu, i dalje bih tu držao svoje mentol bombonice".

The Beatles su prošle nedelje objavili završetak projekta kada su postavili slike audio kasete na društvenim mrežama i internetu.

Pomenuti dirljivi dvanaestominutni film, takođe je prikazan kao deo programa na BBC-u kako bi se proslavila baština benda The Beatles.

U videu, Makartni objašnjava kako je Lenon prvo napisao i snimio demo pesme "Now and Then" samo sa klavirom i vokalom krajem 70-ih godina u svom njujorškom domu.

Posle njegove smrti, supruga Joko Ono je kasnije dala snimak Makartniju, Džordžu Harisonu i Staru 1994. godine, zajedno sa demo verzijama pesama "Free As A Bird" i "Real Love", koje su obe završene i objavljene kao "nove" pesme benda The Beatles sredinom devedesetih godina u okviru projekta "The Beatles Anthology".

Foto: Tanjug/AP Photo/File

The Beatles ("Ed Sullivan Show", 9. februar 1964.)

Preostali članovi, zajedno sa producentom Džefom Linom, snimili su nove delove i završili grubi miks pesme "Now and Then", ali "tehnološka ograničenja" onemogućila su da se Lenonov vokal i klavir izdvoje.

- Gotovo četvrt veka smo čekali pravi trenutak da se ponovo pozabavimo pesmom "Now and Then" - rekao je Makartni, prisećajući se da mu je rad sa Piterom Džeksonom na hvaljenom dokumentarnom serijalu "Get Back" iz 2021. godine dao nadu da bi mogli da spasu demo snimak.

Ostavite komentar