Kultura > Muzika

Građani Požege OVACIJAMA pozdravili nastup BEOGRADSKE FILHARMONIJE na Trgu Slobode

Ovo je prvi nastup Beogradske filharmonije u ovom gradu posle 35 godina

Izvor: K1info

09/09/2023 > 11:24

podeli vest:

Građani Požege OVACIJAMA pozdravili nastup BEOGRADSKE FILHARMONIJE na Trgu Slobode
Foto: press promo


Preko 3000 posetilaca na Trgu Slobode u Požegi stajaćim ovacijama pozdravilo je Beogradsku filharmoniju nakon koncerta na otvorenom zajedno sa dirigentom Aleksandrom Kojićem 8. septembra. Stogodišnjicu orkestra Filharmonija je proslavila i van Beograda dokazavši da ne pripada samo glavnom gradu u saradnji sa Sportskim kulturnim centrom Požega. 

Fantastična atmosfera na prepunom Trgu Slobode pratila je koncert kome je prisustvovala publika iz celog Zlatiborskog okruga. Veliko uzbuđenje uoči samog nastupa kulminiralo je dugačkim ovacijama nakon izvođenja najlepših melodija klasične muzike. Publika svih generacija uživala je u delovima iz opera Karmen i Figarove ženidbe, baleta Krcko Oraščić, zatim u zanosnoj muzici Štrausa, Bramsa i Dvoržaka, a najlepše prizore priredili su najmlađi igrajući uz ove melodije.

Foto: press promo

 

- Bio je fantastičan doživljaj svirati za publiku iz Požege! Ovacije koje smo dobili svirajući najveće hitove klasične muzike pokazuju da kulturna dešavanja itekako imaju publiku i van Beograda i nadam se da ćemo i u budućnosti imati još puno sličnih gostovanja. Ponosna sam na svoj orkestar, a možda još ponosnija na sve one ljude koji su večeras dostojanstveno i sa puno pažnje uživali u našem koncertu - rekla je Mirjana Nešković, koncertmajstor.

Veliki koncert na otvorenom u Požegi ujedno je i prvi nastup Beogradske filharmonije u ovom gradu nakon 35 godina. Uz zahvalnost Sportskom kulturnom centru Požege na organizaciji koncerta, Filharmonija je počastvovana i dirnuta rekacijama publike koja se zahvaljivala orkestru na muzici uz reči da je to bio pravi praznik za dušu koji će dugo pamtiti.

Ostavite komentar

Milivojević Radenko

OVO JE DOKAZ KAKO I JEDAN MALI GRADIC IMA DUSU I KAKO ZUDI ZA OVAKVIM DOGADJAJIMA.NAJVECA GRESKA JEDNE DRZAVE JE OSTAVITI PROVINCIJE BEZ KRUCIJALNIH KULTURNIH MANIFESTACIJA ,OSTAVITI JE NA METI NEUKUSA .OVAKI DOGADJAJI DOPRINOSE PODIZANJU MORALA I PODSTICANJU VRLINA I LEPOG U COVEKU ZELJNOG SVEGA TOGA A POTISNUTOG IZ KO ZNA KAKVIH RAZLOGA.NAPRED U KULTURNI PREPOROD I VRACANJE SVEGA LEPOG I LJUDSKOG U NAMA.BRAVO ZA VELEMAJSTORE IZ FILHARMONIJE ,BRAVO ZA VIRTUOZNOST I BRAVO ZA DONOSENJE ATMOSFERE ZAJEDNISTVA I HARMONIJE....

09.09.2023 14:33