Kultura > Muzika

ČOVEK je čoveku VUK: Gitarista ENDI TEJLOR i pored teške BOLESTI završava NOVI ALBUM

Tejlor je izašao u javnost sa dijagnozom raka prostate četvrtog stadijuma prošle godine kada je Duran Duran primljen u Rokenrol kuću slavni

Izvor: K1info

13/08/2023 > 18:34

podeli vest:

ČOVEK je čoveku VUK: Gitarista ENDI TEJLOR i pored teške BOLESTI završava NOVI ALBUM
Foto: Youtube PrintScreen/The Hub


Bivši gitarista sastava Duran Duran, Endi Tejlor, rekao je da je počeo da uzima novi lek protiv raka prostate za koji očekuje da će mu produžiti život "za pet godina".

Tejlor je izašao u javnost sa dijagnozom raka prostate četvrtog stadijuma prošle godine kada je Duran Duran primljen u Rokenrol kuću slavnih. Pevač Sajmon Le Bon pročitao je izjavu u ime odsutnog gitariste u kojoj je objasnio da je dobio dijagnozu "pre nešto više od četiri godine" i da "iako mu život trenutno nije ugrožen, ne postoji lek".

U novom intervjuu za BBC, Tejlor je rekao da je nedavno počeo sa inovativnom terapijom radioaktivnim izotopom Lutecijum-177  " koji cilja samo ćelije raka".

- Ne vidi zdrave ćelije. Ubija rak u četvrtom stadijumu u vašim kostima. Efektivno bi trebalo da mi produži život za pet godina - objasnio je Tejlor.

Gitarista je dodao da je morao da bude "veoma, veoma dobrog zdravlja" pre nego što je započeo novi tretman pre šest nedelja.

- Posle prve runde lečenja sam rekao: "Ako sam dobro, a vi momci (njegovi doktori) potvrdite da sam dobro i uradite test krvi, da li je u redu da počnem ponovo sa lakšim poslovima?"

Endi je mislio na svoj novi solo album "Man's a Wolf to Man", prvi nakon izdanja "Dangerous" iz 1990.

Album koji treba da izađe 8. septembra "govori o tome kako je čovek sam sebi najgori neprijatelj i da će se ponašati kao čopor vukova prema svom ljudskom neprijatelju", objasnio je Tejlor u saopštenju za štampu.

- Ono što je počelo da izbija kada sam počeo da ga pišem, bilo je da treba uzvratiti istom merom - i zašto je toliko teško uzvratiti? Zašto ljudi imaju potrebu da povređuju, umesto da probude dobro u sebi? Vratio sam se smimanju pesama koje su životne i imaju za tematiku nešto što je bilo ili jeste važno, što nam znači.

Pored ovoga, članovi sastava Duran Duran otkrili su u martu da je Endi snimio gitare na nekoliko pesama za njihov predstojeći album, koji bi trebalo da se pojavi kasnije tokom godine.

Tejlor se nada da će nova terapija koju prima dati podstrek i drugima.

- Ne želim da budem pacijent koji leži u bolnici. Želim da budem pacijent koji radi, mali svetionik nade, jer ova bolest vuče vas i vašu porodicu u tamu.

Ostavite komentar