Kultura > Muzika

Poslastica za LJUBITELJE soula: NOVO IZDANJE "Let's Get It On" MARVINA GEJA uskoro na digitalnim platformama

Reizdanje povodom 50. godišnjice donosi neobjavljivane snimke, uključujući verziju albuma sa baladama "Vulnerable" iz 1973.

Izvor: K1info

12/08/2023 > 10:11

podeli vest:

Poslastica za LJUBITELJE soula: NOVO IZDANJE "Let's Get It On" MARVINA GEJA uskoro na digitalnim platformama
Foto: Instagram/officialmarvingayemusic


Novo izdanje kultnog albuma "Let's Get It On" Marvina Geja  pojaviće se na digitalnim paltformama 25. avgusta u čast 50. godišnjice izlaska ploče.

Fanovi mogu da očekuju preko 30 bonus numera, a Gejevi originalni snimci za nikada objavljeni album sa baladama, koje su kasnije ponovo snimljene i posthumno objavljene kao "Vulnerable", takođe će se naći na proširenom izdanju "Let's Get It On".

Mnoštvo novih mikseva i alternativnih snimaka biće dostupno na novom izdanju, koje će na striming servisima zameniti istoimenu verziju iz 2001. Razlog je što se veliki broj pesama iz 1972. koje su se našle na proširenom izdanju "Let's Get It On" već nalazi na albumu "You're the Man" iz 2019.

Gremi muzej domaćin je proslave 50. godišnjice izlaska albuma sa Smokijem Robinsonom, Džimijem Džemom i Dejvidom Ricom, autorom sjajne biografije "Divided Soul".

"Let's Get It On" bio je Marvinov trinaesti album i predstavlja fuziju soula i fanka, a značajno je uticao na njegove Motaun kolege, podstičući razvoj žanrova kao što su R&B i neo-soul.

Ploča je stigla do drugog mesta na Billboardovoj top listi albuma, zadržavši se 61. nedelju, dok je na soul listi bila na prvom mestu čak 11 nedelja, postavši najprodavaniji soul album 1973. godine.

Ostavite komentar