Kultura > Muzika

Džez, ali i hip hop: POČINJE NIŠVILLE Jazz Festival, žurke do 13. avgusta

Publika će na više bina imati priliku da izvođače među kojima su i Tricky, Ida Nielsen, Asian Dub Foundation, Teodosii Spasov

Izvor: K1info/Tanjug

10/08/2023 > 11:13

podeli vest:

Džez, ali i hip hop: POČINJE NIŠVILLE Jazz Festival, žurke do 13. avgusta
Foto: Pixabay.com


Međunarodni Nišville Jazz Festival biće zvanično otvoren večeras i trajaće do 13. avgusta na više pozornica Niške tvrđave, a publiku će zabavljati svetske zvezde kao što su Tricky, Ida Nielsen, Asian Dub Foundation, Teodosii Spasov i mnogi drugi.

U toku je i pozorišni festival Nišville Jazz Theater koji je otvoren 4. avgusta, kao uvod u muzičku manifestaciju koja postoji gotovo tri decenije.

Na muzičkom festivalu Nišville predstaviće se velika svetska i regionalna imena iz sveta džeza, ali i hip hopa.

Earth and Sky je najveća i najznačajnija pozornica Nišville Jazz Festivala, pozicionirana u samom srcu Tvrđave na njenom centralnom platou, i čine je dve bine na kojima se naizmenično smenjuje program festivala.

Zato je specifična i jedinstvena u celom svetu, nigde na festivalima ne postoji ta vrsta koncepta i zamisli. 

Prvog dana sviraće bugarsko-srpski bend SPICH Project Orchestra, Mauro Sigura Quartet with Luca Aquino (Italija), Dragomir Milenković Joga i Hazari feat. Bata Kanda, Roberto Fonseca: La Gran Diversion (Kuba), Dubioza kolektiv i bend "Pulkes" (Izrael).

Prateći program od 10.do 13 avgusta čine i filmske projekcije, promocije knjiga i "Striporama" - Međunarodni festival stripa i pop kulture.

Ostavite komentar