Kultura > Muzika

Snup Dog OTKAZAO KONCERTE u Holivud Boulu, SOLIDARIŠE se sa glumcima i piscima

Iako su junski nastupi Snup Doga i Prijatelja prvobitno bili pomereni na 20. i 21. oktobar zbog štrajka pisaca, sada su zvanično otkazani

Izvor: K1info

26/07/2023 > 10:50

podeli vest:

Snup Dog OTKAZAO KONCERTE u Holivud Boulu, SOLIDARIŠE se sa glumcima i piscima
Foto: Instagram/snoopdogg


Snup Dog je objavio da otkazuje svoje nastupe u Holivud Boulu, navodeći kao razlog "neizvesnost" usred tekućih štrajkova Udruženja američkih pisaca (VGA) i Američke federacije televizijskih i radijskih umetnika (SAG-AFTRA). Koncerti su bili organizovani u znak obeležavanja 30. godišnjice izlaska njegovog debitantskog studijskog albuma iz 1993. godine "Doggystyle", koji je producirao Dr. Dre.

Iako su junski nastupi Snup Doga i Prijatelja prvobitno bili pomereni na 20. i 21. oktobar zbog štrajka pisaca, sada su zvanično otkazani, a reper je potvrdio svoju solidarnost sa umetnicima koji štrajkuju.

Snup je na Instagramu napisao: "Žao nam je što vas obaveštavamo da zbog štrajka koji je u toku i neizvesnosti kada će se završiti, moramo da otkažemo nastupe u Holivud Boulu."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by snoopdogg (@snoopdogg)

On je dodao: "Nastavljamo da se solidarišemo sa svom našom braćom i sestrama u VGA i SAG-AFTRA tokom ovog teškog vremena i nadamo se da će AMPTP sesti za pregovarački sto sa PRAVIM predlogom kako bismo svi mogli da se vratimo na posao."

Iako štrajkom muzičarima nije zabranjeno da nastupaju, Snup Dog je mesecima govorio o svojoj solidarnosti sa glumcima i piscima koji se bore za bolje ugovore sa studijima.

Govoreći na panelu u maju sa Larijem Džeksonom iz kompanije Gamma, Snup Dog je kritikovao sistem zbog nepravednih honorara umetnika kada je njihov rad izuzetno popularan na striming servisima.

- Pisci štrajkuju zbog striminga jer nisu adekvatno plaćeni. Kada vas emituju na platformi nije isto kao na blagajnama - rekao je Snup.

On je nastavio da izražava svoju frustraciju tokom panela.

- Ne razumem… Neka mi neko objasni kako možete da imate milijardu strimova, a ne da dobijete milion dolara?… To je glavna zamerka mnogih od nas koji imamo velike brojeve… ali to se ne uklapa u novac. Pa dobro, gde je taj novac? - zapitao se reper.

Ostavite komentar