Kultura > Muzika

The Weeknd OBARA REKORDE: Na dva koncerta na LONDONSKOM STADIONU okupio 160.000 fanova

Rasprodata turneja po Severnoj Americi 2022. donela je zaradu veću od 148 miliona dolara, a ukupna zarada trenutno iznosi 350 miliona dolara

Izvor: K1info

12/07/2023 > 07:41

podeli vest:

The Weeknd OBARA REKORDE: Na dva koncerta na LONDONSKOM STADIONU okupio 160.000 fanova
Foto: Tanjug/Markus Scholz/dpa via AP


Proteklog vikenda, kanadski muzičar The Weeknd imao je najveću posećenost na svom dvovečernjem nastupu, oborivši rekord Londosnkog stadiona sa 160.000 posetilaca koji su prisutvovali koncertima u okviru turneje After Hours Til Dawn.

Takođe je postavljen rekord za najveću posećenost u jednoj večeri za bilo koji događaj na stadionu sa 80.000 fanova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abel Tesfaye (@theweeknd)

Prema rečima promotera Live Nation, na turneji je već prodato više od 2 miliona karata za evropske i predstojeće nastupe u Južnoj Americi i Meksiku.

Rasprodati deo turneje po Severnoj Americi 2022. doneo je zaradu veću od 148 miliona dolara. Svetska turneja do sada je zaradila 350 miliona dolara.

- Neverovatno je videti kako je Weeknd dostigao ove brojke na manje od polovine svoje velike rasprodate evropske turneje - rekao je za Variety Omar Al-džulani iz Live Nationa.

- Ovaj istorijski trenutak u Londonu pokazuje kolika je baza obožavalaca koju je godinama negovao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abel Tesfaye (@theweeknd)

Druga etapa turneje After Hours Til Dawn biće nastavljena nastupom u Briselu, pre nego što poseti Barselonu, Milano, Pariz  i mnoge druge gradove - sa datumima koji će tek biti dodati.

Weeknd će takođe ove jeseni krenuti na turneju po Latinskoj i Južnoj Americi, nastupajući u Meksiko Sitiju, Rio de Žaneiru, Buenos Ajresu, pre nego što se završi 25. oktobra na stadionu Akron u Gvadalahari u Meksiku.

Ostavite komentar