Kultura > Muzika

Gitarski VIRTUOZI dolaze u Beograd: Popularni KVARTET 40 Fingers 8. novembra u Mts Dvorani

Nedavno su na prvoj američkoj turneji imali odličan prijem kod publike, rasprodavši koncerte u Bostonu, Njujorku, Vašingtonu i Filadelfiji

Izvor: K1info/Tanjug

29/06/2023 > 09:50

podeli vest:

Gitarski VIRTUOZI dolaze u Beograd: Popularni KVARTET 40 Fingers 8. novembra u Mts Dvorani
Foto: Simone di Luca


Popularna italijanska gitarska grupa 40 Fingers održaće prvi samostalni koncert u Beogradu 8. novembra u MTS Dvorani, saopštili su organizatori.

Pre dve godine oduševili su beogradsku publiku nastupom na Guitar Art festivalu, a na jesen će održati samostalni koncert na kome će osim obrada kultnih pop i rock pesama po kojima su postali poznati širom sveta, izvesti i nove orkestrirane aranžmane za četiri gitare koje su stvarali u međuvremenu.

Foto: Simone di Luca

 

Sa više od 90 miliona pregleda na internetu, 40 Fingers su jedan od crossover fenomena priznat u celom svetu.

U pitanju je fantastičan kvartet gitara nastao pre pet godina od muzičara od kojih svako iza sebe ima uspešnu muzičku karijeru, koje su ujedinili i stvorili jedinstvenu fingerpicking tehniku sviranja.

Svetski muzičari čije su hitove obradili dali su im apsolutnu podršku za njihov rad, a grupa Queen im se i javno zahvalila:

"Hvala 40 Fingers što su stvorili ovu prilično ljupku verziju Bohemian Rhapsody."

Andrea Bočeli ih je uključio u svoj specijalni projekat "The Journey", a Endi Samers, jedan od osnivača sastava The Police i legenda svetske muzike, zaljubio se u njihov projekat i uključio ih u reinterpretaciju od pet gitara čuvene "Bring on the night".

Nedavno su na prvoj američkoj turneji naišli na odličan prijem kod publike, kada su njihovi koncerti u Bostonu, Njujorku, Vašingtonu i Filadelfiji bili rasprodati. U svom repertoaru nemaju žanrovskih ograničenja, te na scenama širom sveta sviraju gitarske aranžmane pesama od Queena do grupe Toto, od Dire Straits do Erika Kleptona, od Astora Pjacole do Beatlesa.

Foto: MTS Dvorana promo

 

Prodaja ulaznica za ovaj jedinstveni gitarski show počinje u četvrtak 29. juna u 10h preko prodajnog sistema efinity.rs po ceni od 2.700 do 4.700. dinara.

Ostavite komentar