Kultura > Muzika

ALPHAVILLE održao prvi KONCERT u prestonici SRBIJE: Sve je KLJUČALO u Hangaru Luke Beograd

Publika se podsetila 1980-ih godina, kada su muzika i svet bili sasvim drugačiji

Izvor: K1info/Tanjug

25/06/2023 > 07:33

podeli vest:

ALPHAVILLE održao prvi KONCERT u prestonici SRBIJE: Sve je KLJUČALO u Hangaru Luke Beograd
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Poznati nemački pop bend Alphaville održao je sinoć prvi put koncert u Srbiji u Hangaru Luke Beograd. 

Delegacija EU u Srbiji organizovala je manifestaciju - Velika EU žurka, svi koncerti su bili besplatni, a osim poznatog sastava, nastalog pre 40 godina u nemačkom gradu Minsteru, ove noći je planiran i mistični maskirani duo Nipplepeople iz Hrvatske, kao i rep sastav Stereo Banana iz Niša. 

Zvezde ovog maratonskog događaja, koji je počeo izvođenjem programa di-džeja Gavre, bio je nemački sint pop bend Alphaville, koji stvara na engleskom jeziku i tokom 1980-ih godina je bio veoma istaknuti sa velikim hitovima - "Forever Young" i "Big in Japan". 

Bend je koncert počeo sa numerom "Dream Machine", nastavili sa naslovom "Summer in Berlin", i fanovi nisu dugo čekali na njihov skoro najveći hit "Big in Japan" uz oduševljenje. 

Ljubitelji su bili veoma zadovoljni redosledom pesama, podsetili su se 1980-ih godina, kada je muzička industrija ili tržište bilo sasvim drugačije. 

Set listu ekipa Alphaville je nastavila sa delom "A Victory of Love" i obradom hita muzičarke Širli Bazi "Diamonds Are Forever" (1971) za čuveni film iz serijala o tajnom agentu 007 Džejmsu Bondu.

Repertoar se nizao sa elektro pop hitovima "Sounds Like a Melody", "Dance With Me", "Enigma", "Elegy". 

Svoj prvi nastup u Srbiji začinili su dalje pesmama "Welcome to the Sun", "Summer Rain", "Moongirl", "Apollo", "Around the Universe".

 U samom finalu publiku su obradovali sa kompozicijama "Eternally Yours" i "Flame", a onda je publika konačno dočekala i njihov "besmrtni" hit "Forever Young", i za kraj "Pandora's Lullaby".

Ostavite komentar