Kultura > Muzika

Atomsko sklonište, Kerber, Obojeni program i Kralj Čačka ZA ZAVRŠNICU 20. Belgrade BEER FESTA

Do sledeće godine na istom mestu...

Izvor: K1info

21/06/2023 > 16:50

podeli vest:

Atomsko sklonište, Kerber, Obojeni program i Kralj Čačka ZA ZAVRŠNICU 20. Belgrade BEER FESTA
Foto: LiveProduction


Belgrade Beer Fest, koji je ove godine slavio svoje 20. izdanje od 17. do 20. juna, završen je sinoć, još jednom pokazujući da je omiljena manifestacija Beograđana i posetilaca prestonice. 

Posle odlaganja početka festivala za dva dana usled nepovoljnih vremenskih uslova i sa 200 hiljada posetilaca koji su prethodna četiri dana bili na Ušću, festival su zatvorili veterani domaće rok scene – Atomsko sklonište i grupa Kerber, bend koji poručuje da „svaka definicija gubitak je slobode“ – Obojeni program i autentični Kralj Čačka.

Numerom "Trese lupa udara“ Bombaj štampe zvanično je otvoren festival, uz podršku Partibrejkersa, koji su pripredili su autentičan rok doživljaj koji je podigao atmosferu na neslućene visine. 

Ništa manje energično nije bilo ni na Van Goghu, koji je žestokom svirkom pokazao zbog čega su jedan od najomiljenijih bendova na ovim prostorima. 

Kulminacija prve festivalske večeri usledila je sa nastupom britanskog acid- jazz benda Incognito.

Drugog festivalskog dana na glavnoj bini bend Zoster, autentični i svoji, uveo je beogradsku publiku u dobar vajb, da bi se dalje nastavilo sa energičnim performansom jedne od najalternativnijih čelistkinja, Anom Rucner i Orkestrom Elvisa Bajramovića. 

Snažan vokal, strastvene izvedbe i neizmerna energija Tonija Cetinskog pokorili su nepreglednu masu obožavalaca na beogradskom Ušću, a u istom stilu nastavilo se do samog kraja – uz jednu od najboljih bluz gitaristkinja na svetu, Anu Popović.

Ovo festivalsko veče završilo se nastupom jednog od najvećih bendova današnjice - The Brand New Heavies.

Treći dan 20. Belgrade Beer Festa prošao je u znaku nastupa benda Joker Out, a program je nastavljen koncertom jednog od najtalentovanijih autora i izvođača domaće scene, Bojanom Vunturišević. 

Nemanja Kojić Koyote i Eyesburn, zapalili su scenu eksplozivnim, tvdim zvukom, a program je zatvoren nastupom benda Koikoi, koji su na pravi način pokazali zbog čega su izabrani za jedan od 15 najboljih bendova evropske rok scene.

Foto: LiveProduction

Belgrade Beer Fest

Bogat muzički program obeležio je i Riff Stage, na kom su nastupali neki od najperspektivnijih domaćih alternativnih bendova, dok su se na Electro Stageu powered by Sakura tokom četiri festivalska dana smenjivali najurbaniji gradski DJ-evi i slušali najmoćniji elektro bitovi.

Tradicija dobrog provoda, odlične atmosfere i kvalitetne muzike duga 20 godina koje beogradski festival piva ima, uprkos brojnim izazovima, i ove godine se uspešno nastavila, učvršćujući Belgrade Beer Fest na poziciji jednog od najpopularnijih manifestacija koje prestonica ima.

Ostavite komentar