Kultura > Muzika

Pixies pred nastup na Tašu: SVET JE KORUMPIRAN, izvinjavamo se deci

Frontmen benda priznao je da je tokom pandemije uzgajao piliće i družio se sa svojom decom, po prvi put uživajući u nekim malim stvarima

Autor: Tanjug

05/08/2022 > 14:04

podeli vest:

Pixies pred nastup na Tašu: SVET JE KORUMPIRAN, izvinjavamo se deci
Foto: press promo


Kultni alternativni sastav iz Bostona, Pixies, koji ce 29. avgusta (20.30) održati veliki beogradski koncert na stadionu Tašmajdan, objaviće, mesec dana kasnije, novi album "Doggerel" koji je, kako kažu upućeni, nešto najinventivnije što su snimili od ponovnog okupljanja 2004. godine, saopštili su organizatori koncerta.

Bavi se, naravno, svim najaktuelnijim što potresa planetu, a frontmen Blek Frensis konstatuje da je svet "sumoran, kao i uvek", i da stvari čak prevazilaze njegovu imaginaciju.

- Predsednički izbori u SAD i sve gluposti oko Donalda Trampa, pa pandemija korona virusa, svetska recesija, ekstremni vremenski uslovi, sve to čini da se osećamo veoma distopijski - poručuje u svom stilu lider Pixies-a.

Foto: Youtube PrintScreen/Free Musical Sharing

Blek Frensis (Pixies)

Stvari, kako kaže, idu dotle da se pred svojom decom izvinjava zbog toga što je svet korumpiran. Dodaje, ipak, da i ako imate fatalistički pogled na život, morate ponekad da "sednete, zavalite se i pronađete način da uživate u kafi".

Da ume, ipak, da pronađe u svemu pozitivan ugao, 57-godišnji roker potvrdio je pričajući o vremenu provedenom tokom pandemije kovida 19.

- Godinu i po dana sam uzgajao piliće i družio se sa svojim tinejdžerima. Sve je, konačno, usporilo, mogao sam da uživam u nekim malim stvarima po prvi put u životu.

Foto: Youtube PrintScreen/Free Musical Sharing

Pixies

Na albumu "Doggerel" biće 12 pesama.

Uz naslovnu numeru, i najavni singl "There's a Moon On", tu su i "Nomatterday", "Vault of Heaven", "Dregs of the Wine", "Haunted House", "Get Simulated", "The Lord Has Come Back Today", "Thunder & Lightning", "Pagan Man", "Who's More Sorry Now?" i "You're Such a Sadducee".

Pixies su u martu objavili numeru "Human Crime", ali se ona neće naći na ovom izdanju.

Ostavite komentar