Kultura > Muzika

KONCERT U ČAST Vlade Divljana 21. aprila u zagrebačkoj TVORNICI KULTURE

Album Idola "Odbrana i poslednji dani" zauzeo je 1. mesto na listi Najboljih 100 ex-YU albuma 1955-2015 prema izboru časopisa Rolling Stone

Izvor: K1info/Tanjug

29/01/2023 > 08:45

podeli vest:

KONCERT U ČAST Vlade Divljana 21. aprila u zagrebačkoj TVORNICI KULTURE
Foto: Youtube PrintScreen/ aquariusrecordshr


Grupa (ne)normalni održaće koncert u čast jednog od najvećih muzičara i tekstopisaca Novog talasa Vlade Divljana u petak, 21. aprila, u Tvornici kulture u Zagrebu, a kao poseban gost nastupiće basista VIS Idola i Vladin dugogodišnji prijatelj i saradnik Zdenko Kolar, prenela je HINA.

Kako je navedeno, "jedan od najinovativnijh bendova bivše Jugoslavije, VIS Idoli, od 1979. godine svojim muzičkim eksperimentima pomerao je granice i postavljao nova pravila u svetu muzike".

Tekstovi u kojima je zabeležen duh vremena, muzički aranžmani koji su uvek bili korak ispred vremena, posebnost zvuka, težnja drugačijem i kreativni autorski pečat obeležja su koja su Idole učinila jednim od najvažnijih bendova ovih prostora.

Njihov album "Odbrana i poslednji dani" zauzeo je prvo mesto na listi Najboljih 100 ex-YU albuma 1955-2015 prema izboru časopisa Rolling Stone, u kojem su učestvovali brojni muzički kritičari, novinari i producenti iz regiona, a prošle je godine u Muzeju savremene umetnosti u Zagrebu predstavljeno njegovo luksuzno reizdanje, podseća hrvatska agencija.

Kako je saopšteno, publika će u Tvornici moći da se priseti Divljanovih pesama iz razdoblja kada je stvarao s Idolima, ali i onih koje su nastale u saradnji s Ljetnim kinom.

 

Ostavite komentar