Kultura > Knjige

NA KAŠIKU... Ili zašto je gotovo SVE ČEMU SU NAS UČILI o ishrani POGREŠNO?

Tim Spektor, jedan od vodećih svetskih nutricionistaotkriva zašto su mnoge aktuelne preporuke o ishrani netačne i obmanjujuće

Izvor: K1info

15/07/2023 > 08:20

podeli vest:

NA KAŠIKU... Ili zašto je gotovo SVE ČEMU SU NAS UČILI o ishrani POGREŠNO?
Foto: Shutterstock


Tim Spektor, jedan od vodećih svetskih nutricionista, u knjizi "Na kašiku" otkriva zašto su mnoge aktuelne preporuke o ishrani netačne, obmanjujuće, a neretko i potpuno pogrešne i opasne.

Bombarduju nas savetima šta bi trebalo da jedemo a šta ne, i svakodnevno se objavljuju nova „naučna“ otkrića. Ipak, što nam više pričaju o ishrani, kao da sve manje razumemo.

Da bismo bolje shvatili ovu temu, organizujemo tribinu posvećenu knjizi "Na kašiku", u okviru serijala Razgovori s povodom, u sredu 19. jula od 18 sati, na kojoj će govoriti urednik knjige Srđan Krstić.

Foto: Shutterstock

 

Kroz niz kratkih poglavlja Tim Spektor pokazuje zašto je gotovo sve što nam mediji govore o namirnicama i njihovoj upotrebi pogrešno. On istražuje skandalozni manjak valjanih naučnih istraživanja koja bi trebalo da stoje iza mnogih popularnih i zvaničnih preporuka o ishrani, kao i načine na koje prehrambena industrija i industrije koje su se razvile oko nje u potpunosti kontrolišu ne samo politiku u ovoj oblasti već i naše izbore.

 "Na kašiku" je fascinantno delo koje preispituje sve režime ishrane, zvanične preporuke, čudesne lekove i proizvođačke deklaracije i podstiče nas da iznova razmislimo o svom odnosu prema hrani, koja je možda naš najvažniji lek.

Ostavite komentar