Vesti > Politika

VUČIĆ UGOSTIO PATRIJARHA, SABOR SPC I DODIKA: Zahvalio im što se bave pitanjem nametnute rezolucije o Srebrenici

Suprotstavićemo se svim političkim sredstvima i činiti sve za naš narod na KiM i naravno nikada nećemo pristati na nezavisno Kosovo

Izvor: K1info

17/05/2024 > 15:58

podeli vest:

VUČIĆ UGOSTIO PATRIJARHA, SABOR SPC I DODIKA: Zahvalio im što se bave pitanjem nametnute rezolucije o Srebrenici
Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas na ručku patrijarha srpskog Porfirija, Sveti arhijerejski Sabor SPC i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Sa patrijarhom srpskim Porfirijem, Svetim arhijerejskim Saborom SPC i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom razgovarao sam o težini trenutka i izrazio zahvalnost na tome što se bave pitanjem nametnute rezolucije o Srebrenici, kao ključnim pitanjem za opstanak srpskog naroda. Iako smo se borili i uložili ogromnu energiju kako bismo im se suprotstavili najjače i najsnažnije moguće, bez vaše snage i podrške to ne bismo mogli - istakao je Vučić pa nastavio:

 

- Svakim danom na različite načine pokušavaju ne samo iz duše i srca, već i fizički da nam u potpunosti odvoje Kosovo i Metohiju. Naš narod na KiM je izložen brutalnom progonu koji se neće lako zaustaviti. Suprotstavićemo se svim političkim sredstvima i činiti sve za naš narod na KiM i naravno nikada nećemo pristati na nezavisno Kosovo.

 

U ovim nelakim vremenima jedina pozitivna stvar je da se Srbija i Srpska ekonomski razvijaju dobro i da ide bolje od očekivanog, imajući u vidu situaciju u svetu - zaključio je predsednik.

 

Ostavite komentar