Vesti > Hronika

RODITELJI DEČAKA UBICE NEĆE da daju iskaz u parnici po tužbi porodice DUKIĆ! Njihov RAZLOG ostavio SVE BEZ TEKSTA

Punomoćnica porodice Dukić, Snežana Dunjić je istakla da se zna ko su žrtve i da ne bi trebalo da se mešaju te teze

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

17/05/2024 > 15:36

podeli vest:

RODITELJI DEČAKA UBICE NEĆE da daju iskaz u parnici po tužbi porodice DUKIĆ! Njihov RAZLOG ostavio SVE BEZ  TEKSTA
Foto: K1info/Tiktok Printcreen/Tanjug/AP/Darko Vojinovic/Sava Radovanović/Youtube PrintScreen/sovracar


Roditelji dečaka K.K. koji je 3. maja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio 10 osoba, odlučili su da ne svedoče u parničnom postupku po tužbi porodice Dukić čija je ćerka tada ubijena. 

To je sudu prenela njihov avokat Marina Ivelja, navodeći da oni nisu u stanju da iznose odbranu, a što su uvideli nakon što su odbranu izneli u krivičnom postupku. 

Punomoćnica porodice Dukić, Snežana Dunjić je istakla da se zna ko su žrtve i da ne bi trebalo da se mešaju te teze.

 

 U nastavku suđenja danas su ispitane tadašnja direktorka škole Snežana Knežević, zarim Nada Bulatović Radonjić koja je bila razredna dečaku K. K. tokom 6. razreda i njegova nekadašnja učiteljica Vesna Belami. 

Knežević je pričala o funkcionisanju škole, školskim policajcima, procesu premeštanja đaka iz jednog odeljenje u drugu i upis u bilingvalna odeljenja. 

Ona je navela da je K.K. bio odličan đak, koji je išao i na takmičenja, kao i da je jednom prilikom upoznala njegovog oca, kada je došlo do nesuglasice u razredu njegove mlađe ćerke. 

Pričajući o 3. maju, Knežević je naglasila da su joj stizale poruke zabrinutih roditelja ali su joj pripadnici MUP-a rekli da im ne odgovara dok ne utvrde ko je ubijen, dok je na pitanje da li oseća krivicu nakon tog događaja rekla da ne veruje da postoji neko ko je povezan sa ovim slučajem, a da ne oseća odgovornost.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

 

Nekadašnja razredna Radonjić Bulatović je ponovila da je imala osećaj da se K.K. tokom razgovora postavlja iznad sagovornika, dodajući da je tokom 6. razreda imao ukupno 213 opravdanih izostanaka što, kako je ocenila, nije bilo neuobičajno.

Učiteljica Belami je navela da K.K. i njegovu mlađu sestru svaki dan u školu dovodila dadilja, dok je majka jednom mesečno možda dolazila po njih u školu.

Dodala je da su Miljana i Vladimir Kecmanović dolazili svaki put na otvorena vrata u školi i da bi tad pitali učetiljicu na šta treba da obrate pažnju i kako je rekla samo to bi ih zanimalo.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

 

Belami je istakla da se kod K.K. video “ozbiljan rad kod kuće” navodeći da je on pored knjige za školu iz matematike imao još jednu u kojoj je vežbao, kao i da se videlo koliko je načitan jer mu je rečnik bio bogatiji u odnosu na druge đake.

Na pitanje punomoćnice Dunjić da li je znala da K.K. voli oružje, Belami je rekla da nije i da je on u svojoj torbi stalno nosio knjige, kao i da je dugo razmišljala zbog čega je počinio masakr ali joj ništa nije padalo na pamet. 

Opisala ga je kao razdraganog i veselog dečaka koji je voleo da prepričava knjige svojim drugarima i da glumi, a obi bi se oklupili oko njega i pomno ga slušali. 

Foto: PrintScreen/Tanjug Video/VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Na samom početku suđenja punomoćnik porodice Dukić, Snežana Dunjić je objasnila da je Miljani Krcmanović zabranjeno da posećuje sina, dok je njen suprug u pritvoru, te da ne obavljaju roditeljsku dužnost zbog čega je ona rekla da je logično da oni budu bar delimično lišeni roditeljskog prava. 

- Vladimir i Miljana Krcmanović su hladni ljudi koji se nisu bavili svojim sinom, oni hladnim nastupom produbljuju bol oštećenih - istakla je Dunjić. 

Sledeće suđenje je zakazano za 20. jun kada su pozvani novi svedoci iz škole. 

Sud će odlučivati o ovoj tužbi tek po okončanju parničnog postupka, i doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još četiri parnična postupka po tužbi ranjenih i članova porodice ubijenih.
 

Ostavite komentar