Kultura > Film/TV

Kameron VISOKO PODIGAO LETVICU: "Avatar: Put vode" MORA DA ZARADI 2 milijarde dolara

Film je u svom debiju zaradio 435 miliona dolara širom sveta, uključujući i 134 miliona u SAD-u i Kanadi, što je niže od previđenog

Izvor: K1info/index.hr

19/12/2022 > 22:52

podeli vest:

Kameron VISOKO PODIGAO LETVICU: "Avatar: Put vode" MORA DA ZARADI 2 milijarde dolara
Foto: press promo


Dugoočekivani nastavak Avatara reditelja Džejmsa Kamerona nije ispunio očekivanja prodajom ulaznica otkako se preko vikenda pojavio u bioskopima, iako stručnjaci tvrde da je prerano za procene da li će film nadoknaditi ogromne troškove.

"Avatar: Put vode" orijentaciono je zaradio 435 miliona dolara širom sveta, rekao je distributer Walt Disney Co, uključujući i 134 miliona u SAD-u i Kanadi. Pre vikenda se za Kameronov film o plavim ljudima Na'vi na mesecu zvanom Pandora, na kojem je radio deceniju, predviđala zarada od barem 140 miliona dolara u SAD-u i 500 miliona u svetu.

I dok su brojke niže od očekivanih, prema Comscoreu je to treće najviše holivudsko postignuće u svetu tokom pandemije covida-19. Analitičari kažu da "Put vode" ima šansu da privuče veliku porodičnu publiku tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Film nema preveliku konkurenciju do februara.

Put vode je "napravljen na duge staze, kao i gotovo svi filmovi Džejmsa Kamerona", rekao je Džef Bok, viši medijski analitičar u kompaniji Exhibitor Relations Co. Audiences.

- Možda se to neće videti prvog vikenda, ali kasnije hoće.

Kameron je rekao da će "Put vode" morati da zaradi dve milijarde dolara samo kako bi pokrio troškove. Disney još nije otkrio podatke o budžetu i marketinškim troškovima.

 

Ostavite komentar