Kultura > Film/TV

Gitarom protiv rata - USRED RATA: Snima se serija o NAJNEVEROVATNIJEM koncertu Leonarda Koena

Serija bi se bavila koncertom kog je Koen održao u Sinajskoj pustinji tokom rata između Izraela i arapskih zemalja Egipta i Sirije 1973.

Izvor: K1info/Tanjug

29/11/2022 > 07:51

podeli vest:

Gitarom protiv rata - USRED RATA: Snima se serija o NAJNEVEROVATNIJEM koncertu Leonarda Koena
Foto: Youtube PrintScreen


Dramska serija "Who by Fire: Leonard Cohen in the Sinai", o poseti kanadskog kantautora Leonarda Koena izraelskim vojnicima tokom Jomkipurskog rata, trebalo bi da bude snimana u Izraelu 2024. godine, piše filmski časopis Variety.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Keshet International i Sixty-Six Media planiraju adaptaciju istoimene knjige Matija Fridmena, po scenariju Jehonatana Indurskog, o koncertu kog je Koen održao u Sinajskoj pustinji tokom rata između Izraela i arapskih zemalja Egipta i Sirije 1973. godine.

"Krećući se po bojištu sa gitarom i okupljenim timom lokalnih muzičara, Koen se naglavačke ustremio u globalnu krizu i sreo se sa stotinama boraca u najgorim trenucima njihovih života", kaže se o projektu.

Koen je potom objavio album "New Skin for the Old Ceremony" (1974) na kome su se našle pesme "Lover, Lover, Lover" nastala u izraelskoj vazduhoplovnoj bazi tokom borbi i "Who by Fire", nadahnuta Jom Kipur molitvom o ljudskoj smrtnosti.

 

Ostavite komentar