Kultura > Film/TV

IMPRESIVNA ekipa holivudskih zvezda ZASIJALA U FILMU "Amsterdam"

Impresivna glumačka postava okupila se u filmu reditelja Dejvida O. Rasela koji u bioskope stiže 6. oktobra

Autor: K1 info

04/10/2022 > 14:45

podeli vest:

IMPRESIVNA ekipa holivudskih zvezda ZASIJALA U FILMU "Amsterdam"
Foto: MCF MegaComFilm/Promo


Od reditelja naslova "Bokser", "Američka prevara" i "U dobru i u zlu" Dejvida Rasela, u četvrtak 6. oktobra stiže još jedno veliko ostvarenje - kriminalistički triler "Amsterdam".

Reč je o filmu u kojem se pojavljuju praktično svi glumci koji danas čine zvezde Holivuda - od Kristijana Bejla, Margo Robi, Džona Dejvida Vošingtona, Krisa Roka, preko Majka Majersa, Roberta De Nira, do kantautorke i dobitnice 11 Grammy nagrada Tejlor Svift, glumca Ramija Maleka i mnogih drugih.

Film već slovi za jednog od glavnih kandidata za nagradu Oskar, što i ne čudi jer je većina dosadašnjih Raselovih filmova uglavnom dobijala izuzetne kritike kao i najprestižnije filmske nagrade.

Foto: MCF MegaComFilm/Promo

Robert De Niro u filmu "Amsterdam"

Radnja kriminalističkog filma "Amsterdam" smeštena je u 30-te godine prošlog veka i prati dvoje prijatelja koji svedoče ubistvu, čime postaju glavni osumnjičeni.

Naknadno, otkriva se jedna od najneverovatnijih zavera u modernoj američkoj istoriji.

Triler o ljubavi i odanosti lična je priča za reditelja i scenaristu filma Dejvida Rasela.

- Prijateljstvo i ljubav su osnova filma, meni je najvažnije prijateljstvo između ovih likova. Prijateljstvo između Barta (Kristijan Bejl) i Harolda (Džon Dejvid Vošington) posebno je značajno, kao i sporazum o prijateljstvu koji sklapaju kako bi se brinuli jedan o drugom, ne dozvoljavajući jedan drugom da nestanu. Prijateljstvo se proširuje uključujući Valeriju (Margo Robi), što predstavlja stub priče filma - ističe Rasel.

Sve ukazuje da priznati i ugledni glumci vole da snimaju sa rediteljem Raselom jer je do sada uspešno sarađivao sa većinom od njih.

Foto: MCF MegaComFilm/Promo

Kadar iz filma "Amsterdam"

Za film "Bokser" iz 2010. godine Kristijan Bejl i Melisa Lio osvojili su nagradu Oskar u kategorijama za najboljeg sporednog glumca, odnosno sporednu glumicu.

Dženifer Lorens dobitnica je prestižne zlatne statue za najbolju glavnu glumicu 2012. godine za film "U dobru i zlu", a "Američka prevara" imala je 2014. jedanaest nominacija za nagradu Oskar.

 

 

 

Ostavite komentar