Kultura > Film/TV

Blistavi povratak CRNOG TALASA: Pogledajte kako je bilo na premijeri filma "TRAG DIVLJAČI"

Film je snimljen po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, u režiji njegovog sina Nenada Pavlovića

Izvor: K1info/Tanjug

04/10/2022 > 10:43

podeli vest:

Blistavi povratak CRNOG TALASA: Pogledajte kako je bilo na premijeri filma "TRAG DIVLJAČI"
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Film "Trag divljači", snimljen po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, u režiji njegovog sina Nenada Pavlovića, premijerno je prikazan sinoć u MTS dvorani, a publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila protagoniste ovog ostvarenja.

Nenad je pisao i scenario za film, u saradnji sa Ðorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, na osnovu očevih romana.

Brojnu glumačku postavu filma predvodi Miloš Timotijević koji je za Tanjug pre premijere filma kazao da je ostvarenje Nenada Pavlovića zapravo porodični triler.

- Zadovoljan sam svojom ulogom u filmu koji je praktično omaž Živojinu Žiki Pavloviću i njegovom poimanju filmske umetnosti. Moj moto je prilagodi se ili umri i to mi je pomoglo da prebrodim zahtevne momente na snimanju u istočnoj Srbiji - kazao je Timotijević.

Glumac Radivoje Raša Bukvić kaže da film "Trag divljači" donosi sećanje na čuveni "Crni talas".

- Naš film ima elemente trilera, i to je glavni pečat reditelja Nenada Pavlovića. Struktura i srce ostvarenja pripadaju autentičnom opusu Žike Pavlovića. Film epohe je zahtevno oživeti, a meni je bilo teško da oživim lik novinara koji brani postulate novinarstva koji podrazumevaju žrtvovanje sopstvene karijere zarad odbrane istine i slobode - kazao je Bukvić.

 

Glumica Nada Šargin napominje izuzetnu atmosferu na snimanju filma "Trag divljači"

- Dugo smo čekali snimanje tog filma. Mnogo ljubavi smo utkali u naše uloge. Kada je počelo snimanje samo smo se davali. Film mi je doneo puno jer sam igrala žestoku, tajnovitu i manupulativnu ženu. Ta uloga je veoma bitna za moju karijeru - kazala je Šargin.

Brojnu glumačku ekipu osim Timotijevića, Šargin i Bukvića čine i Predrag Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, Jovo Maksić, Milena Pavlović, Boris Milivojević, Milena Radulović, Filip Šovagović, i drugi.

 

Ostavite komentar

Milovan petrovi

Posle niza prokomunistickih ili pro rezimslih filmova Z.P. Izvadjen je iz trezora film ili prica koja relativno objektivno govori o vremenima diktature titoizma coji je verni sluga bio Z.P.A kako bi sve vreme bio glavni ba ajademiji.Ili za film moze se reci To litle to late!

06.10.2022 12:19