Kultura > Film/TV

Ni bogovi nisu što su bili: U novom filmu, Tor sa MAGIČNIM ČEKIĆEM u rukama kreće u potragu za – SAMOOTKRIĆEM

Jedna od najuzbudljivijih Marvelovih akcija biće premijerno prikazana u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu, 6. jula u 20 časova

Autor: K1/citymagazine.danas.rs

05/07/2022 > 15:29

podeli vest:

Ni bogovi nisu što su bili: U novom filmu, Tor sa MAGIČNIM ČEKIĆEM u rukama kreće u potragu za – SAMOOTKRIĆEM
Foto: Tanjug/Jasin Boland/Marvel Studios-Disney via AP


U filmu "Tor:Ljubav i grom", moćni Tor (Kris Hemsvort) polazi na putovanje koje se razlikuje od bilo čega sa čim se do sada suočio – traga za unutrašnjim mirom.

Ali njegovo penzionisanje prekida galaktički ubica poznat kao Gor bog kasapin (Kristijan Bejl), koji traži istrebljenje bogova. Da bi se izborio sa pretnjom, Tor traži pomoć Kraljice Valkire (Tesa Tompson), Korga (Taika Vaititi) i bivše devojke Džejn Foster (Natali Portman), koja – na Torovo iznenađenje – neobjašnjivo rukuje svojim magičnim čekićem Mjolnir, kao moćni Tor. Zajedno se upuštaju u mučnu kosmičku avanturu kako bi otkrili misteriju osvete boga Mesara i zaustavili ga pre nego što bude prekasno.

Foto: Tanjug/Jasin Boland/Marvel Studios-Disney via AP

 

U režiji Taike Vaititija ("Tor: Ragnarok", "Zec Džodžo") "Tor:Ljubav i grom" počinje sa prikazivanjem u  bioskopima od 7. jula ove godine.

"Time magazin" svake godine objavljuje listu 100 najuticajnijih ljudi, i ove godine je na nju dospeo reditelj, glumac i humorista Taika Vaititi. O njemu je glumac i scenarista Saša Baron Koen (Borat) napisao sledeće: - Možete reći da je film napravio Taika Vaititi na isti način na koji možete reći da je komad naslikao Pikaso. Ne po tome što ne zna gde na licu idu oči, već po tome kako izražava svoj jedinstveni glas.

Foto: Tanjug/Jasin Boland/Marvel Studios-Disney via AP

 

- Prvo Taikino delo koje sam video bio je lažni dokumentarni film "Šta radimo u senci" iz 2014. — film koji je mogao da bude katastrofa, ali je bio neverovatan. Bilo je briljantno komično, ali me je nekako nateralo da strastveno brinem o sudbini gomile vampira ubica. Zato sam pokušao da upoznam Taiku i da ga ubedim da radi sa mnom, što je on očigledno odbio. Taika je osvojio nagradu "Oska"r i snimio uspešne, urnebesne, iskrene filmove. On predstavlja najbolje iz davne ere divljih, rok zvezda holivudskih tipova, pomešano sa briljantnošću vrhunskog autora… U stvari, izvinite, ali ovaj momak stvarno počinje da me nervira - završava Saša baron Koen.

Ostavite komentar