Kultura > Film/TV

Kostimi iz "KRUNE" na AUKCIJI posle završetka serije! Neki su PROCENJENI i na 30.000 funti

Prihodi od prodaje biće donirani Nacionalnoj školi za film i televiziju zarad uspostavljanja programa stipendiranja širom Velike Britanije

Izvor: K1info/Tanjug

10/01/2024 > 21:15

podeli vest:

Kostimi iz "KRUNE" na AUKCIJI posle završetka serije! Neki su PROCENJENI i na 30.000 funti
Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung


Kostimi i rekviziti korišćeni u seriji "Kruna", baziranoj na životu britanske kraljice Elizabete II, biće javno prikazani u Londonu ove nedelje pre aukcije zakazane za februar.

Među izloženim predmetima su kostimi koje nose glavni likovi, uključujući Elizabet Debicki, koja je tumačila princezu Dajanu, kao i Kler Foj i Imelde Stanton, koje su se našle u ulozi kraljice Elizabete u različitim životnim dobima.

Crna haljina sa otvorenim ramenima koju Debicki nosi u petoj sezoni, inspirisana takozvanom "Osvetničkom haljinom" pokojne princeze od Velsa, ima cenu od 8.000-12.000 funti.

Replike krunidbene odeće koju je nosila Kler Foj u prvoj sezoni i carski ogrtač imaju procenu vrednosti u iznosu od 20.000 - 30.000 funti.

Na prodaji će se naći i replike Zlatne državne kočije, stolice za krunisanje, fasade Bakingemske palate i Dauning strita 10.

Prihodi od prodaje biće donirani Nacionalnoj školi za film i televiziju zarad uspostavljanja programa stipendiranja širom Velike Britanije.
 

Ostavite komentar