Kultura > Film/TV

NIJE LAKO NI U HOLIVUDU: Naša poznata glumica otkriva kako je glumila sa DŽENIFER LOPEZ - pa PROMENILA ZANIMANJE

Sada radi u prestižnoj školi Volta Diznija, a iza sebe ima neverovatna iskustva

Izvor: K1info/mondo.rs

Autor: Kristina Jokić

30/11/2023 > 20:56

podeli vest:

NIJE LAKO NI U HOLIVUDU: Naša poznata glumica otkriva kako je glumila sa DŽENIFER LOPEZ - pa PROMENILA ZANIMANJE
Foto: ATA Images


Glumicu Mirjanu Joković gledali smo u mnogim popularnim serijama, nakon čega se 1993. godine preselila u Ameriku. Poznata je po ostvarenjima "Sivi dom" i "Zaboravljeni", kao i "Mala", "Stršljen", "Bure baruta"... a sada radi kao profesorka glume u Los Anđelesu.

Trenutno je gledamo u glavnoj ulozi u seriji "Poziv" koja je za kratko vreme postala veoma popularna. U ovom ostvarenju Mirjana glumi inspektorku Anicu.

- Upoznala sam jednu ženu koja je inspektorka i koja živi život kao moja junakinja. U razgovoru s njom sam shvatila do koje mere su to ozbiljni i snažni karakteri koji žive dvostruki život. Imala sam i pripreme i s oružjem. Na kraju, kada je sve bilo gotovo, htela sam da i ona bude zadovoljna kako sam donela tu rolu - rekla je Mirjana Joković.

Mirjana je otkrila kako ju je život odveo u profesorske vode na prestižnom univerzitetu u Americi.

- Zaljubila sam se u novu profesiju, a to je predavanje i edukacija. Majka mi je bila profesorka književnosti i znala sam da ću se jednog dana baviti profesorskim radom, ali nisam ni slutila da će mi biti toliko zanimljivo. Sada jednako volim i predavanje i glumu. Prirodno se dogodilo da postanem profesor. Kada sam otišla u Ameriku upisala sam Kalifornijski institut umetnosti. To je prestižna škola koju je napravio čuveni Volt Dizni. U njoj postoji pet smerova - film, pozorište, balet, animacija i muzika. Kada sam diplomirala, posle nekoliko godina se ukazala prilika da predajem na katedri za film i tako je i bilo. Na odseku za muziku predaje naš čuveni profesor Miroslav Tadić.

Foto: ATA Images

 

Mirjana otkriva i kako je biti profesor u Americi, ali i koliko je strancu teško da postane glumac u Americi.

- Lepo je ko voli da predaje. Svedok ste nečijeg rasta i vidite da neko upija znanje i ljubav koje mu pružate. Ako, na primer, živite u Los Anđelesu i tražite isključivo posao glumca i idete na kastinge, mnogo je komplikovano i teško. Razlog je taj što ima mnogo glumaca i projekata i to su procedure i velika odricanja koja iscrpe ljude. Mnogi ljudi na kraju odustanu.

Mirjana Joković je pre 20 godina bila deo romantične komedije "Sobarica sa Menhetna" u kojoj su glavne uloge igrali Dženifer Lopez i Rejf Fajns. Ona je otkrila kako je to glumiti sa ovako velikim glumcima.

- Bilo je veoma zanimljivo. Imala sam malu ulogu, ali je bilo interesantno biti deo jedne takve produkcije i sistema na visokom nivou.

Ostavite komentar